Philips 55pUS7600 test - Philips czyli ciągła walka o doskonałość !

DJ82

Member
Najczęściej oglądam z tunera SAT połączonego HDMI (1080p). Wczoraj jednak jak zauważyłem klatkowanie przełączyłem na ten sam kanał z naziemnej TV DVB-T - było dokładnie to samo... Dzieje się to na różnych kanałach więc wykluczam konkretny kanał.

xw9

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zauważyłem klatkowanie na 55 calowym telewizorze podczas oglądania meczów piłki nożnej, oraz dzisiaj podczas meczów tenisa z French Open. Wygląda, że tv nie nadąża z obróbką obrazu. Oglądam z dekodera zewnętrznego cyfry+. Nigdy nie zdarzyło się to podczas oglądania filmu w Full HD z zewnętrznego odtwarzacza, czy też ostatniego koncertu Taylor Swift z Sydney, gdzie jest dużo dynamicznych scen, oraz masa efektów świetlnych.

WuMike

New member
Bez reklam
Sprawdź sobie ustawienia. Wyłącz Perfect Motion, a pozostaw jedynie Clear LCD, czy jak to się tam w Philipsach nazywa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Gdyby była wina telewizora to klatkowałby na każdym programie.
Wg mnie to kompresja odpowiednich sygnałów właśnie ma taki wpływ.
Telewizor wymaga wyższego bitrate aby grał lepiej.
Jeśli te spada np podczas transmisji z przyczyn np pogodowych w wyższych partiach atmosfery to może się dziać różnie.
A z Bluraya Ci klatkuje ? Bo tu jest jednolita , stała transmisja sygnału.
Gdyby tak się działo to wówczas ewidentna wina telewizora.
Ale nie wydaje mi się.
U mnie się przycinał w pewnym okresie obraz i okazało się, że antena opadła niżej o kilka centymetrów.
Poprawili i gra extra.

W sprawie ustawień napisz na PW dostaniesz kontakt.

dejwis218

New member
Posiadam 55 cali tv LG i mam podobny problem z ruchem na niektórych kanałach a nawet mogę powiedzieć ze występuje to na poszczególnych programach na danym kanale raz jest ok a raz szatkuje rwie ruch na starym 40" tv tego nie zauwarzałem lub było to minimalne i nie żucało się tak w oczy . TV zareklamowany i został wymieniony na nowy a problem z szatkowaniem jest taki sam jak na przednim tv więc albo mam pecha albo to wina konstrukcyjna tv lub jakieś nie dopasowanie Hz obrazu a na 55" z racji wielkości ekranu bardziej to widać i rzuca się to w oczy hmm drażni mnie to ...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

DJ82

Member
Jak te TV chodzą tak sobie na oryginalnej liście to na edytowanej boję się że się nie odpali... a niedługo EURO więc chciałem pooglądać...

tomeko12

New member
Program modyfikuje kopię listy kanałów na USB. Zawsze można sobie zrobić backup oryginalnej listy kanałów i ew. przywrócić do telewizora.

DJ82

Member
no to nie dziwne że Ci się pojawił komunikat - pewnie ten majowy chce żeby wgrać - wszystko jest opisane na forum - ogólnie nic ciekawego...

DJ82

Member
Zainstalowałem i stwierdzam że znowu BETA jest lepsza od oficjalnego - jak na razie wszystko działa - nie wiem tylko czy wnosi coś więcej niż poprzednia BETA.

Gdyby jeszcze zrobili YT 4k to byłoby super ale to raczej ze względu na hardware mało realne :(

Ostatnia edycja:
Do góry