Sprawdziłem - mam dokładnie ten samą wersję systemu (0.5.38.2

.
Dzisiaj Podpiąłem TV do routera kablem - działa.
WiFi nie działa cały czas - nie pomogła ponowna instalacja TV (kilkukrotna) czy też wielokrotne odłączanie TV od zasilania.
Cóż - to niestety nie jest jedyny problem z tym TV. Oprócz Wi-Fi dzisiaj pojawiło się wiele nowych problemów (drugi "wieczór" tego TV w naszym domu):
- Po uruchomieniu TV, samoczynnie się***wyłączył kilka razy w ciągu kilkudziesięciu sekund od włączenia.
- Po "umyślnym" wyłączeniu - kilka razy samoczynnie się włączył w ciągu kilkudziesięciu sekund od włączeina.
- Po włączeniu - nie działało ambilight (pomogło wyjęcie wtyczki i ponowne podłączenie po kilku minutach. Tylko ten problem pojawił się jeden raz... reszta "wielokrotnie")
- Nie dało się włączyć TV z pilota - (Trzeba było wciskać guzik "power" co chwila przez dobre kilka minut). Efekt najczęściej był taki, że migała dioda po prawej stronie, zapalało się logo PHILIPS, po czym gasło i nic się nie działo. Drugi efekt był taki, że po wciśnięciu "power" migała tylko dioda po prawej i nawet PHILIPS nie raczył się zaświecić... nic się nie działo. (wyjęcie wtyczki nie pomogło). Po dobrych 5 minutach (lub więcej) za którymś razem po prostu "załapał" i się odpalił tak jak trzeba.
- Po włączeniu TV, działało tylko ambilight i dźwięk (ekran wyłączony) (kilkukrotne wyjęcie wtyczki - nie pomogło)
- Po włączeniu TV ekran wyglądał tak jak na zdjęciu w załączniku (jakieś 40 - 50 kolejnych "włączeń". Dźwięk działał -Kilkukrotne wyjęcie wtyczki zasilania, zmiana kabla hdmi - nie pomogła... ot za którymś razem "załapał"
/Users/zioolek/Downloads/IMG_7005.JPG
Cóż. TV wraca do sklepu...
Mimo, że Philips okazał się całkowicie nieużywalny to z żalem będę pozbywał się tego ambi...