Philips 55pUS7600 test - Philips czyli ciągła walka o doskonałość !

runforestrun

New member
Jeśli możesz poczekać to czas gra na Twoją korzyść.
PUS 7600 z całą pewnością stanieje.

Też tak myślę.
Tylko ciekawe kiedy i ile.
Po tym jak zdobył nagrodę EISA widać raczej ruchy cenowe w górę. :)
Ale pewnie jak pęknie bańka i zostaną trochę z towarem to zejdą z ceny.
Zobaczymy. Chyba jednak poczekam.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
ak jak napisał kolega kiki - jak możesz poczekać to jak najbardziej warto. Miałem okazję "pobawić się" dwoma wymienionymi modelami i mam porównanie.

runforestrun

New member
Guzioo, a jaka jest największa różnica: obraz czy system? Wiadomo jakie zeszłoroczne modele miały "przygody" z Androidem. Poprawiło się to wraz z wprowadzeniem Android TV na Lolipopie? Jeszcze nie miałem okazji pobawić się 55pUS7600 - wiem tylko to co przeczytałem. I nie wiem czy ten model ma aż tak dobrą promocję czy rzeczywiście jest tak dobry. Bo wszędzie opinie ma po prostu genialne. Jestem najbardziej ciekaw jak wygląda czerń. Zawsze mi na tym zależało w TV. Kiedyś prawie kupiłem Kuro ale żona mnie prawie zjadła i musiałem odpuścić. :)) A w Philipsach z AL to złudzenie optyczne smolistej czerni wygląda lepiej niż kiedyś Kuro.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Osobiście uważam, że obraz lepszy jest w 7600. Ambilight wydaje się mocniejszy, ze względu na umiejscowienie diod na tylnym panelu. W 7600 nie są tak schowane. Co do systemu, to w modelu z tego roku, działa on ZDECYDOWANIE lepiej. Jeżeli zamierzasz korzystać intensywnie a dobrodziejstw systemu Android to tutaj nie będziesz zawiedziony. Płynna nawigacja podczas korzystania z multimediów jak i poruszania się po menu. Dodatkowo 4K - w 8809 wciąż czekamy na UHD880, natomiast w 7600 już jest wszystko zaimplementowane.
Jedynie teraz czekam na aktualizację oprogramowania do 7600, bo wydaje mi się, że przy wyłączeniu wszystkich funkcji "poprawy obrazu" w dalszym ciągu mał "efekt tetru" występuje. W 8809 przy wyłaczeniu tych funkcji było odrobinę lepiej.
Na początku przy 7600 również trzeba przyzwyczaić się do funkcji SWIPE na pilocie, bo podczas pierszych kilkudziesięciu minut może one trochę denerwować.

Jak zapewne wiesz, każdemu się coś innego podoba. Zamów sobie na początku grudnia TV, żębyś mógł go przed świętami potestować i sprawdzić czy spełnia Twoje oczekiwania. Myślę, że jak zobaczysz na żywo, to już nie będziesz chciał zmienić :)

runforestrun

New member
No to mnie Guzioo przekonałeś. :)
Poczekam na 7600 aż trochę stanieje. Szkoda, że 65" cenowo całkowicie odpada. Bo taki rozmiar u mnie byłby w sam raz. Z 65" 65PFT6520 by wchodził za parę miesięcy w grę (Full HD u mnie wystarczy), ale nic ciekawego o nim nie mogę znaleźć. Ktoś wie jaka to w ogóle matryca? VA czy IPS? IPS nie chcę u mnie kąty są całkowicie nieistotne, w szczerze innych zalet IPS nie widzę.

DJ82

Member
Mam pytanie do tych osób które posiadają 7600 - czy TV czasami nie zmienia samoczynnie ustawień obrazu?? U mnie czasami sam się przełącza np z ustawień osobistych na naturalny albo Gama ustawiona na 2 a następnego dnia 0. Nie wiem czym to jest spowodowane...

heniumon

New member
Czy będzie Philips z plamka kwantową zapowiadano taki model Pierwszym telewizorem Philips wykorzystującym kropki kwantowe będzie 55-calowy model 55PUF6850/T3 o rozdzielczości 4K Ultra HD. Oprócz tego zaoferuje on też funkcje Smart TV oraz pełne podświetlenie Ambilight. Cena wynieść ma 1450 dolarów. Premiera powinna odbyć się w przyszłym miesiącu.

Źródło: SlashGear, UnlockPwd

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, spotkanie skończyło się późno.
Nowe modele 8 i 9 serii powinny być w sklepach specjalistycznych ( podamy jakie) listopad lub grudzień. Ale raczej grudzień.

DJ82 - a jakie masz ustawienia ?

Angael

New member
Mam pytanie do tych osób które posiadają 7600 - czy TV czasami nie zmienia samoczynnie ustawień obrazu?? U mnie czasami sam się przełącza np z ustawień osobistych na naturalny albo Gama ustawiona na 2 a następnego dnia 0. Nie wiem czym to jest spowodowane...

U mnie nic takiego nie występuje. Wygląda to tak jakby nie zapamietywal ustawien albo po restarcie wracal do poczatkowych. Jesli masz najnowszy soft to postaraj sie zresetowac TV do ustawien fabrycznych i wtedy ustaw swoje parametry na nowo. Po ustawieniu wylacz TV na dluzej niz 10 sekund i wlacz ponownie. Jesli ustawienia zostana to juz nie powinienes miec takich problemow.
Pozdrawiam.

DJ82

Member
Dzisiaj postaram się przywrócić ustawienia fabryczne i zobaczymy jaki będzie efekt. Co do samoczynnych zmian ustawień to nie jest to regułą - raz na 2-3 dni po prostu sam sobie coś zmienia...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Niestety żadnych przecieków.
Ale wg moich orientacji, jeśli nie przewalą to powinno być lepiej niż myślę.

vigoo

Banned
Kiki
Dowiedziałeś się czegoś na temat centralnej podstawy pod PUS7600, bo widzę, że już zniknęła z oficjalnej strony Philipsa ?

DJ82

Member
Udało się komuś zainstalować jakąś aplikację z "nieznanych źródeł"??

W telefonie po prostu odhaczasz ptaszka a tu nie ma takiej opcji :(

Do góry