Witam,
Mam ten telewizor (55pus7101/12) od ponad miesiąca. Kupiłem go głównie dla funkcji smart. Zwykłej telewizji nie oglądam, ale mam podłączoną antenę naziemną - czasami teściowa przyjeżdża, a ona ogląda TV 24h na dobę, więc się przydaje. Jestem całkiem zadowolony z zakupu, chociaż jest kilka mankamentów. O ile kąty widzenia w poziomie są ok, to kąty w pionie są bardzo słabe - jeśli telewizor stoi, tak jak u mnie, na wysokiej szafce, to nie da się oglądać pod kątem z drugiej sofy - ekran robi się całkiem szary. Ustawienia fabryczne są skrajnie złe. Po wprowadzeniu ustawień z konkurencyjnego forum angielskojęzycznego pojawiły się czernie i kolory są bardzo ładnie odwzorowane i ciepłe. Trochę słabo, że przy ustawieniach dostarczonych przez producenta nie da się w zasadzie dobrze obejrzeć czegokolwiek. No i niestety oprogramowanie w wielu miejscach kuleje. Oglądanie filmików 4k z YouTube zwykle nie działa (albo trzeba mieć odistalowane aktualizacje aplikacji YT, albo podłączony zewnętrzy dysk i być po zimnym starcie - inaczej pada szybki transfer po USB i już płynnie nie buforuje). HDR jest wprowadzony, ale oczywiście nie dla YT i Netflix. Mam nadzieję, że uda się wprowadzić to programistom z Philipsa, chociaż to co wyprawiają nie napawa optymizmem. Kodi działa bardzo dobrze i szybko - jeśli ktoś lubi bawić się w konfigurację tego kombajnu - naprawdę warto. Obsłuży wszystkie formaty plików i jeszcze więcej. Ambilight bardzo fajny i przyjemnie się ogląda. W nocy oczy mniej się męczą, jak się ogląda bez włączonego światła.
Fajnie by było jeśli ktoś ze zrobioną porządnie kalibracją podzieliłby się ustawieniami dla dnia i nocy, i dla wersji HDR dzień/noc - tak jak to zrobili na konkurencyjnym forum.