Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do n

Status
Zamknięty.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To jest update do Google Play, a wszyscy czekają na update do Google TV .
Tam masz zupełnie inną ilość DPI.

111kris

New member
Nawet gdyby to była prawda, to udostępnili do oleda Philipsa a do lcd nie? Sprawa z pewnością wygląda jak w telefonach i nie ma co winić googla. Polityka aktualizacji zależy od poszczególnych firm - dadzą aktualizację albo i nie. Wszystko zależy od operatywności, poszanowania klienta a czasem od wymagań androida.
Poza tym Nexus player z android tv dostał już w sierpniu 7.0 więc nie sądzę aby był jakiś problem z udostępnieniem 6.0
Zresztą Sony chyba już dawno zaktualizował swoje tv do 6.0.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

brodacz

Active member
Bez reklam
Cud!!! Widziałem czerń! Zapodałem na YT demo 4k Hisense (26 min) i ogólnie nie jest ono wybitne, ale od 4:30 do 5:50, siedząc na wprost ekranu dostrzegłem to za brak czago znienawidziłem ten tv. Może i wy znacie jakieś filmiki, które tchną jeszcze we mnie nadzieję na lepsze dziś?

miet55

Member
Bez reklam
Ale szanowni Panowie, przypatrzcie się na własne tv i poszukajcie czerni podczas oglądania The voice of Polan...
No to szanowny panie, poszedłem za twoim przykładem i włączyłem sobie przed chwilą TV. W dalszym ciągu twierdzę, że mój TV ma czerń na przyzwoitym poziomie :p

34b88d280aa80c0b879675f5bb245273.jpg

Tu masz folderek w którym zobaczysz jeszcze parę fotek. Dodam od siebie, ze rządowa TV tyłka nie urywa co chodzi o jakość. W TVN'ie zapewne byłoby lepiej ;)

https://1drv.ms/f/s!Ag4q7q09lmwJnAyp58SAQZrlAe9d

Ostatnia edycja:

tkg

New member
Miet55 czy możesz sprawdzić jak świeci TV na przykład cała biała plansza?
Jesteś zadowolony z tego TV?
System działa, nagrywanie na usb itp?

Felix

New member
W przypadku obrazu, gdzie czerń nie jest jedynym kolorem też nie wygląda to tak źle nawet na 6561. (Fotki niżej), za to na całej czerni prześwitów jest sporo.

Voice of Poland z dzisiaj też + Dishonored 2 z wcześniej w przypadku pojawieniu się innych kolorów też.

http://i m g u r.com/a/YnmM5
(usunąć spacje)

No i fakt, że TVP 1 i TVP 2 nawet w HD strasznie dziwnie wyglądają, nie wiem z czego to wynika, ale Polsat czy TVN, które też mam w HD wyglądają 2x lepiej niż jedynka i dwójka.

miet55

Member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

adudu

New member
Mam takie pytanie: czy w tym TV jest gdzieś wskaźniki poziomu sygnału? Chciałbym doprecyzować ustawienie anteny naziemnej i nie wiem jak to zrobić :/

tkg

New member
Kiki - wszędzie czytam, że ten Philips ma matrycę 8 bit, Ty piszesz ze 10 bit. Bardzo proszę o informację jak to naprawdę jest z tymi telewizorami, gdzie można uzyskać zetelną informację?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najlepiej w Philipsie. Ja mam właśnie od nich informację, a potwierdzenie jest w ilości kolorów.

karneol

New member
Witam
Bardzo proszę o rzeczową podpowiedź , w skutek całej burzy mózgów oraz przeczytanych opinii,testów i recenzji wybrałem dwa modele między którymi rozważam zakup
-philips55pus7178
-samsung60ks7000

Telewizję oglądam z 2,5 metra siedzę na wprost
Sygnał kablówka Vectra
Oglądam głównie mecze na C+ Eleven i Eurosporcie oraz ze dwa filmy z żoną w tygodniu z pena dvix 1,37gb
Funkcje smart nie interesują mnie za bardzo

Samsung poza obudową ma raczej pochlebne opinie matryca VA 120 Hz do piłki idealna ale troszkę napaliłem się na ambilighta choć ips
Zaznaczam że w swoim mieście nie mam możliwości porównania obu egzemplarzy .
No i cena samsung 6200(no ale 60 cali) a philips 4800
Chciałbym żeby tv miał to coś i nie ukrywam że ten ambilight mnie kusi ale czy warto
Obecnie mam LG42Lm620S i meczyki da rade oglądać ale smart mimo 50mega nie śmiga
Bardzo proszę o porade
Pozdrawiam

hugon2

New member
Witam,
Mam ten telewizor (55pus7101/12) od ponad miesiąca. Kupiłem go głównie dla funkcji smart. Zwykłej telewizji nie oglądam, ale mam podłączoną antenę naziemną - czasami teściowa przyjeżdża, a ona ogląda TV 24h na dobę, więc się przydaje. Jestem całkiem zadowolony z zakupu, chociaż jest kilka mankamentów. O ile kąty widzenia w poziomie są ok, to kąty w pionie są bardzo słabe - jeśli telewizor stoi, tak jak u mnie, na wysokiej szafce, to nie da się oglądać pod kątem z drugiej sofy - ekran robi się całkiem szary. Ustawienia fabryczne są skrajnie złe. Po wprowadzeniu ustawień z konkurencyjnego forum angielskojęzycznego pojawiły się czernie i kolory są bardzo ładnie odwzorowane i ciepłe. Trochę słabo, że przy ustawieniach dostarczonych przez producenta nie da się w zasadzie dobrze obejrzeć czegokolwiek. No i niestety oprogramowanie w wielu miejscach kuleje. Oglądanie filmików 4k z YouTube zwykle nie działa (albo trzeba mieć odistalowane aktualizacje aplikacji YT, albo podłączony zewnętrzy dysk i być po zimnym starcie - inaczej pada szybki transfer po USB i już płynnie nie buforuje). HDR jest wprowadzony, ale oczywiście nie dla YT i Netflix. Mam nadzieję, że uda się wprowadzić to programistom z Philipsa, chociaż to co wyprawiają nie napawa optymizmem. Kodi działa bardzo dobrze i szybko - jeśli ktoś lubi bawić się w konfigurację tego kombajnu - naprawdę warto. Obsłuży wszystkie formaty plików i jeszcze więcej. Ambilight bardzo fajny i przyjemnie się ogląda. W nocy oczy mniej się męczą, jak się ogląda bez włączonego światła.

Fajnie by było jeśli ktoś ze zrobioną porządnie kalibracją podzieliłby się ustawieniami dla dnia i nocy, i dla wersji HDR dzień/noc - tak jak to zrobili na konkurencyjnym forum.

tkg

New member
Odpowiedź Philipsa odnośnie zastosowanej matrycy w modelach 55" 7101 i 7181

Szanowny Panie xxx,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami w sprawie państwa zgłoszenia. Chcielibyśmy przekazać państwu następujące informacje.

W obu modelach zastosowano matryce 8 bitowe.

Z poważaniem,

Józef Kwiecień
Biuro Obsługi Klienta

mataman

New member
Bez reklam
Kiki - wszędzie czytam, że ten Philips ma matrycę 8 bit, Ty piszesz ze 10 bit. Bardzo proszę o informację jak to naprawdę jest z tymi telewizorami, gdzie można uzyskać zetelną informację?

Ma 8bit + FRC. Teoretycznie ludzkie oko nie widzi różnicy w porównaniu z matrycą 10bit.

Gawrys77

New member
Ja tak samo ciągle zastanawiam się nad zakupem tego telewizora. Czytając te wszystkie komentarze na przemian jestem już zdecydowany, to znowu mam obiekcje. Mam prośbę do wszystkich użytkowników tego telewizora. Napiszcie proszę, czy polecacie jego zakup (np. tak w skali od 1 do 10, gdzie 10 to zdecydowanie polecam) i jakbyście mogli uzasadnić. Ktoś pisał, że poleca Oleda od Lg, który kosztuje około 6 tys. ale on znowu jest tylko Full Hd a nie 4k więc, nadal mam wątpliwości. Pozdrawiam wszystkich.

Status
Zamknięty.
Do góry