Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do n

Status
Zamknięty.

brodacz

Active member
Bez reklam
Największym jego problemem jest brak czerni. Bardziej wnikliwi zauważą też artefakty MPEG. Jednak ilość zalet skutecznie w moim przypadku zamaskowała te dwie wady. Oczywiście nikt z domowników poza mną ich nie widzi.

zdzislaw561

New member
Najlepszym rozwiązaniem jest kupić ten telewizor,testować go przez kilka dni zatrzymać lub oddać bez podania przyczyny (jest taki przepis-14 dni) dla pewności zapytać się przed kupnem telewizora w sklepie.

robc

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak udało się. Pojawiła się w tym czasie co innym.
Na stronie 49PUS7181 też jest aktualizacja z 11 listopada.
Odwiedź stronę pomocy technicznej dla Philips Telewizor 4K Ultra Slim z systemem Android TV

W linku "Komunikaty" jest lista poprawek i zmian.

Wk 1644.4: SW 1.15.64
This SW is an update for the field release SW 1.15.15 and contains improvements on:
- ambilight + Hue performance
- multiview : audio loss in multiview in HDMI+Nettv use case
It also contains specific fixes for:
- Applicatons:
o Chili TV : Smooth Streaming issue
- Broadcast:
o specific solution for channel icon missing on Fransat using Neotion cam
o DVBT : Background Installation Enabled for Italy
o DVBT: loss of favourite channels
o DVBC: channel lost issue
o DVBS: astra LCN channel list has been updated
- Stability:
o major fix for the hang-up issue in Splash screen
o Out of memory error fixed
o process ord.droidtv.eum has stopped when exit help mode
o PQ of SDR is applied to HDR content after power cycle
o Set is not going back to full standby after 6am
o Wi-Fi Connection is lost after Standby Wake up (Wake on Wireless ON)
o BT RC connection loss issue observed after standby wake-up
It also contains :
- new eUM intake
- new UI string database intake
- new channel logo database intake
- New Netflix APk Version - 2016-10-04_11-32-02_ninja-3.3.1-1513

Cavallino

Banned
Najlepszym rozwiązaniem jest kupić ten telewizor,testować go przez kilka dni zatrzymać lub oddać bez podania przyczyny (jest taki przepis-14 dni)

Dotyczy to tylko zakupów przez internet.
Przy zakupie w sklepie stacjonarnym, zależy to tylko od dobrej woli sprzedawcy, ewentualnie specjalnych zasad zwrotu u niego panujących.

zdzislaw561

New member
zwrot towaru

Masz rację kolego,że dotyczy to tylko sklepu internetowego,ale niektóre sklepy też to uwzględniają.
Dlatego napisałem,że należy przed kupnem zapytać się sprzedawcy.

miet55

Member
Bez reklam
Największym jego problemem jest brak czerni.
Z tym się akurat nie zgodzę, nie jest aż tak źle. Gorzej z artami, delikatnym bandingiem który akurat u siebie zaobserwowałem bardziej na reklamach aniżeli na fudbolu. No i kąty skoro to IPS, mogłyby być lepsze. Tyle, że to akurat mi nie przeszkadza, oglądam na wprost a TV stoi na wysokości wzroku.

brodacz

Active member
Bez reklam
Na artefakty największy wpływ ma jakość sygnału. Ten mam akurat przyzwoity i oglądając z odpowiedniej odległości uz ich nie zauważam. Brak czerni jednak widzę nawet z kilometra.

accu

New member
Bez reklam
Z tym się akurat nie zgodzę, nie jest aż tak źle. Gorzej z artami, delikatnym bandingiem który akurat u siebie zaobserwowałem bardziej na reklamach aniżeli na fudbolu. No i kąty skoro to IPS, mogłyby być lepsze. Tyle, że to akurat mi nie przeszkadza, oglądam na wprost a TV stoi na wysokości wzroku.

Witam uprzejmie,

Moim zdaniem poziom czerni jest słaby i to jest punkt minusowy tego
telewizora bez dwóch zdań . :|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

żagiel75

New member
W teście na pierwszej stronie napisał testujący w podsumowaniu, w plusach:
"bardzo dobra czerń".
Trochę to śmieszne i robienie jaj z nas, potencjalnych klientów. Bo ten tv czerń ma kiepską i to nieźle kiepską.

brodacz

Active member
Bez reklam
Akurat posiadam ten model tv i czerń jest bardzo dobra po kalibracji, wiec nie siej herezji.

Nie wiem dla kogo pracujesz ale chyba nie wiesz co to jest kalibracja. Czerń jest jedynym kolorem, którego skalibrować się nie da. Szczególnie, gdy w tym telewizorze nie występuje, o czym piszą wszyscy jego posiadacze.
PS. Przyznaję, że uzyskałem namiastkę czerni zjeżdżając z podświetleniem na 0, ale chyba nie muszę dodawać, że takie ustawienia mają sens tylko sporadycznie.

wincent

Member
To, że Ty masz taki problem lub kilka osób, nie oznacza ze tak jest. U mnie akurat jest wporzadku.Daruj sobie swoje wywody, bo nie robie reklamy i dla nikogo nie pracuje.

miet55

Member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Moim zdaniem poziom czerni jest słaby i to jest punkt minusowy tego
telewizora bez dwóch zdań . :|

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:
Czyli co... trafiłem na wyjątkowy egzemplarz :)
62b81af2dc44f7ea396bc3aa87ffab90.jpg

111kris

New member
Chyba tak. Miałem 7181 i czerni nie miał. Coś jakby bardzo intensywna szarość. Ramka była ciemniejsza od tego niby czarnego koloru. Dlatego już nie posiadam tego tv.
Abilight także troche przekłamuje.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

robc

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam prośbę o sprawdzenie czy po ostatniej aktualizacji TV łączy się z siecią WiFi 5GHz. Dzisiaj zauważyłem, że nie widzi tej sieci. Łączy się jedynie z 2.4GHz a 5GHz nawet nie wykrywa.
Wcześniej na pewno działało 5GHz w trybie ac. Teraz nie wiem czy jest to wina aktualizacji czy coś padło w moim TV 49PUS7181

Status
Zamknięty.
Do góry