Już wogole mega mi się widzi Sony 55xd8599 który w Euro jest w promocji i kosztuje 5550 zł ale to za drogo.![]()
Ale po co porównujesz niższe modele z wyższymi ?
Przecież masz Philipsa w tej klasie 55PUS7101 za 3999 zł i to z kalibracją .
To jest model 100Hz, Hdr, VP9.
A jakie były tryby ustawienia telewizorów które oglądałeś ?
Facet włączył takie same trybyNo tak ale jak ktoś porówna telewizory w różnych trybach specjalnie przygotowanych po to aby promować jeden model to dasz się złapać na średni marketing. Wystarczy sprawdzić czy obydwa modele mają identycznie tryby.
Kurde tak piszecie o tym Philips'ie 55PUS6561 i teraz to już przyznam się mam solidny mętlik w głowie. Szukam czegoś do 4000zł na, na pewno ponad 5 lat użytkowania, a znając mnie to pewnie do momentu aż się TV całkiem posypie także pewnie dłużej jak te 5 lat i już sam nie wiem. Coś na pewno 4K, odległość oglądania ok. 2,5m i już sam nie wiem na co się zdecydować.
Czy właśnie ten Philips 55PUS6561- tutaj dodatkowo dochodzi koszt jakiegoś dobrego uchwytu na ścianę bo TV poprzez te nogi które ma Philips mi na stolik nie wejdzie czyli ok 500zł. Stolik ma 1m szerokości.
Kwota za Philips'a z uchwytem to ok 4200zł
Czy może wziąć Sony KD-49X8309C- zmieści mi się na stolik z tego co widzę jaka jest podstawa. Tyle, że korci mnie trochę wziąć 55 cali bo 49 czy 50 cali wydaje mi się za mało jednak.
Cena 3700zł
A może iść w Sony KD55XD7005 które mógłbym kupić za 3900zł ???
Albo dopłacić te kilka stówek i wziąć Sony KD-55XD8005 za 4800zł ???
Co powiecie ???
Ale po co porównujesz niższe modele z wyższymi ?
Przecież masz Philipsa w tej klasie 55PUS7101 za 3999 zł i to z kalibracją .
To jest model 100Hz, Hdr, VP9.
A jakie były tryby ustawienia telewizorów które oglądałeś ?
Niestety nie.A czy 7101 jest pozbawiony wad które ma (opisywane tutaj) 6561??? Jezeli nie to nie widzę sensu by dokładać 400zl a na pewno nie będzie konkurentem dla Sony.
Słuchaj,Kurde boje się, żeby poprzez tego Philips'a nie wpierniczyć się tylko w kłopoty. Chyba pójdę w Sonego jednak, tylko którego, co myślicie ???