Widać, że się słabo znasz na robieniu zdjęć smartfonem. Kolego za dużo tam automatyki żeby były te same ustawienia, nawet jak na sztywno ustawisz ISO to i tak ekspozycja będzie się zmieniać. Moje zdjęcia dość wiernie obrazowały obydwie kalibracje. Jak jeszcze nie wierzysz to wyciągnę D90 i z niego ci pokaże. No chyba, że masz udziały u Kikiego. Nie dla ciebie, bo pewnie nie będziesz chciał to zrozumieć, ale dla wszystkich innych 9sek filmu.Wrzuć exify obu fotek to przestanę
Dzięki za info.@loituma, zainstaluj do fona Google Home
1. Nie wchodźmy w tematykę foto skoro nie rozumiesz dlaczego poprosiłem o exif.Widać, że się słabo znasz na robieniu zdjęć smartfonem. Kolego za dużo tam automatyki żeby były te same ustawienia, nawet jak na sztywno ustawisz ISO to i tak ekspozycja będzie się zmieniać. Moje zdjęcia dość wiernie obrazowały obydwie kalibracje. Jak jeszcze nie wierzysz to wyciągnę D90 i z niego ci pokaże. No chyba, że masz udziały u Kikiego. Nie dla ciebie, bo pewnie nie będziesz chciał to zrozumieć, ale dla wszystkich innych 9sek filmu.
https://1drv.ms/v/s!Ag4q7q09lmwJnDfJXj3lWRmIsnOK
Kalibracja dla każdej sztuki musi być przeprowadzana indywidualnie. Nie istnieje na odległość bo potrzebny jest spektrometr. Dane, które ja otrzymałem i bym tu wrzucił, na innej sztuce tego samego modelu mogą dać dużo gorszy efekt od fabrycznego.Panowie nie kłóccie się. Z drugiej strony kalibracja za kasę bez wizyty w domu to wg mnie nieporozumienie. Parę lat temu jak miałem nowego (wtedy) Samsunga xxLE650 każdy, kto się trochę znał robił kalibrację i wrzucał na forum. Bądź tutaj, bądź na brytyjskie. Teraz komercja i wszystko za kasę... Po prostu znak czasu![]()
Dzięki za info.
Ale niestety Google Home również nie widzi TV
Żadne czary mary z ustawieniami WiFi i BT nie pomagają...
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Zapomniałem napisać, ze dość dziwnie w apce Google Home wchodzi do opcji "przesyłanie obrazu". Musisz rozwinąć zakładkę (3 kreski), lewy górny róg.Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Ni huhu...Jeżeli nie działa przez google home to reset tv.
Wysłane z One Plus
Ale kusi, co?Jak czytam to same problemy z tym philipse, nie ma on pochlebnych opini na necie ...
Odnośnie reklamacji i działania serwisów to chyba zależy od tego do jakiego serwisu trafi tv, co? Czy ogólnie w każdym tak jest? Ma ktoś doświadczenie jak to wygląda na śląsku?Samsung jeszcze gorzej chyba wypada, sony jakoś tak neutralnie, nawet te z 60h matrycą mają dobre opinie.
ambilight to zawsze będzie plus dla philipsa, ale ich polityka jest idiotyczna no i te reklamacje co ludzie piszą
PhilipsaPytasz o Philipsa czy Samsunga ?