Philips 55PUS6561 test - HDR schodzi pod strzechy !

strazakp

Banned
Bylem właśnie w Saturnie. Rozmowa ze sprzedawca i prośbą o polecenie tv do 4000zl. Padlo na sony 55xd7005. Philips odradzal i znal wszystko to co można wyczytać tu na forum.
Na 100% dam sobie spokoj z philipsem i jak na ta chwile biorę sony.
Pan powiedzial ze bez problemu obniza do ceny jaka jest w Internecie (czyli o ok 250zl) i może jeszcze jakiś gadżet dorzuca ;-)
Nic mi więcej nie trzeba co ma ten sony a cena tez odpowiednia.

Rokko32

New member
@memento
To raczej Ty wprowadzasz ludzi w błąd, dajesz do porównania i jako alternatywę telewizory Full HD za 4000zł a może podasz jakiś podobny telewizor 4K do 3000 tysięcy złotych, gdyż Ja też mogę chętnie polecić jakiś Oledow-y Tv za 6-7 tysięcy złotych, lepszy od Philipsa? lepszy, tylko co z tego.

xgrey

New member
Bylem właśnie w Saturnie. Rozmowa ze sprzedawca i prośbą o polecenie tv do 4000zl. Padlo na sony 55xd7005. Philips odradzal i znal wszystko to co można wyczytać tu na forum.
Na 100% dam sobie spokoj z philipsem i jak na ta chwile biorę sony.
Pan powiedzial ze bez problemu obniza do ceny jaka jest w Internecie (czyli o ok 250zl) i może jeszcze jakiś gadżet dorzuca ;-)
Nic mi więcej nie trzeba co ma ten sony a cena tez odpowiednia.

Cieszymy się z Tobą, kup Sony i czerp radość z jego użytkowania.

Ostatnia edycja:

memento_

New member
@Rokko32

Źle zinterpretowałeś mój post, napisałem swoją subiektwyną opinie, która dyskwalifikuje model PHILIPSIAKA. Mam rozumieć również, że codziennie ogladasz materiały 4K z odległości 3 metrów oraz jesteś w stanie zobaczych chociaż najmniejszy szczegół ? :) gratuluje. Model Full HD może i nie ma 4K z hdr, ale pamiętaj drogi kolego, że kontrast ma 4/5 - krotnie większy ! a przecież to jedna za najważniejszych cech TV :) Zauważ iż żaden TV na tym forum nie budzi tylu kontrowersji co PUS6561 a to bandingi, aferakty, nierówne podświetlenie, zszarzała czerń. Każdy TV ma swoje wady zgadza się, dlatego wyraźnie napisałem że do końća nie neguje PHILIPSIAKA bo dla zwykłego Kowalskiego mimu tylu wad okaże się strzałem w dziesiątke lecz dla troche bardziej wymagającego widza może być katorgą. Na zakończenie znowu muszę Ciebie opierniczyć za to, że nie dokładnie czytasz moje posty, napisałem wyraźnie iź znajdziesz coś lepszego za dopłatą 400/500 oraz kosztem cali chociażby Panasa z tym, że tam masz nieporównywalną jakość obrazu :)

xgrey

New member
A ja wile dolozyc i miec spokój z felerna marka philips

Będziesz teraz w co drugim poście pisał, że Sony jest lepsze i wolisz kupić Sony ?
Kup i chwał się tym na forum Sony, ale odpuść już komentarze na temat tego jaki to philips jest be.
Znamy Twoje zdanie i opinie, nie musisz się powtarzać.

Smykoo

New member
Ja nie wiem o co wam chodzi z tym philipsem. U mnie jest obraz świetny. Wiadomo to nie oled za 10tys, ale to jest tv ze średniej półki i spisuje się naprawdę dobrze. A co do sony...to nie porównujmy full hd do 4k. To inna cena i inne możliwości.

Wysłane z One Plus

strazakp

Banned
Ja nie wiem o co wam chodzi z tym philipsem. U mnie jest obraz świetny. Wiadomo to nie oled za 10tys, ale to jest tv ze średniej półki i spisuje się naprawdę dobrze. A co do sony...to nie porównujmy full hd do 4k. To inna cena i inne możliwości.

Wysłane z One Plus

Do mnie w sklepie to Philips ma wyraźnie gorszy obraz niż sony.
Ja akurat nie porównuje 4k do fulhd bo wspomniany przeze mnie sony tez jest 4k i z hdr.

Smykoo

New member
Możliwe, ale ja tylko chciałem powiedzieć, że te negatywne opinie to mniejszość. Naprawdę ludzie są zadowoleni z tv i oglądają, a nie szukają wad.

Wysłane z One Plus

pepka

Member
Bez reklam
Tego, że ludzie mogą być zadowoleni, nikt nie kwestionuje. Ambilight pomaga z czernią i tą da się jakoś zaakceptować. Gorzej z bandingiem, ujrzysz raz i masz dość ;-).

gothblack

Member
Przypadkiem znalazłem coś takiego... Panasonic TX-58DXU701.Rozmiar dla mnie idealny matryca VA tylko niestety 60hz i dośc tani bo za około 4000 zeta w sieci.Ktoś coś wie o nim ? ktoś coś słyszał ?

strazakp

Banned
Przypadkiem znalazłem coś takiego... Panasonic TX-58DXU701.Rozmiar dla mnie idealny matryca VA tylko niestety 60hz i dośc tani bo za około 4000 zeta w sieci.Ktoś coś wie o nim ? ktoś coś słyszał ?
Mysle ze 60Hz matryca to nie problem. Nie wiem jak sprawa sie ma z Firefoxem w tym tv. Chyba jednak wole androida a sony ma juz 6.

Caparzo

New member
Bez reklam

Opinie ma dobre. A też o nim sporo czytałem i inrerssuje sie nim. Gadanie że cena niska jest z tyłka, bo on kiedyś był za 4,900 a.że trzeba sptzedać to ceny zawsze.maleja i niema siebtym co sugerować

gothblack

Member
Opinie ma dobre. A też o nim sporo czytałem i inrerssuje sie nim. Gadanie że cena niska jest z tyłka, bo on kiedyś był za 4,900 a.że trzeba sptzedać to ceny zawsze.maleja i niema siebtym co sugerować

Nie no wiadomo, że ceny pod koniec roku lecą w dół chodziło mi o to ,że mimo wiekszej ilości cali jest w cenie np. Sony7005.Musze go gdzieś obejrzeć gdyż mnie oprócz dobrego obrazu zależało na jak największym rozmiarze i to byłby strzał w 10.Szkoda że nie ma Androida, ale to przezyje.Musze go gdzieś namierzyc i porównac obraz z PUS 6561 i wyżej wspomnianym soniakiem.

bluray

Banned
pisze kolega @strazak: "Nie wiem jak sprawa sie ma z Firefoxem "
Wszystko wiadomo. PANASNIC traci oficjalnie swój OS.
Jak google wprowadzi kodek VP10 to TV Panasa nawet YouTuba nie odbierze.

Ustal czy SONY SMART 700x ma przeglądarkę www.
Bo jak nie ma to jesteś na drzewie z cda.pl.

Ostatnia edycja:
Do góry