I jeszcze żeby hdr działał z yt i było by superGdyby tak jeszcze YT działał z kodekiem VP9 ver 2 pewnie byłoby jeszcze lepiej.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
no właśnie... z czym jest problem że niektóre telewizory z wbudowaną aplikacją mają hdr z YouTube a inne nie, jest to problem sprzętowy do obsługi kodeka VP9v2 czy samej aplikacji.
np na panasonicu fz800 z apki w tv jest HDR a już z shilad hdr brak.
bodajże sony na androidzie tez ma hdr z YouTube?
może jednak zaktualizuj tv
Problem taki: flaga HDR. PHILIPS TV odtwarzają kontent HDR z YT prawidłowo bo mają zaimplementowany chromcast. Flaga HDR się nie pojawia, bo treści są wyświetlane na TV PHILIPS z właściwym dla HDR kolorem i kontrastem. Treści z PenDrive/HDD pokażą flagę HDR jeżeli dostałeś oryginalny plik. YT VP9 eliminuje taką opcję. To ma się podobno zmienić.Cześć,
Tak jak zauważyłeś niektóre TV obsługują HDR na YT, a inne nie. Jak weźmiesz LG, czy Smasunga to nie mają z tym problemu. Nawet jak weźmiesz Philipsa na systemie Saphi to nie ma z odtworzeniem YT HDR problemu więc dlaczego na wyższych modelach z Andoidem to nie działa? Odpowiedź jest prosta - Google. Oni muszą zaimplementować obsługę kodeka w swojej aplikacji i wtedy będzie możliwość odtwarzania HDRa![]()
Z końcówką 084, sprawdziłem u siebie dzisiaj przed aktualizacją
te filmu cieły to znaczy klatkowanie występowało prosto z youtube ale na innych nic nie zauważyłem, potem zaktualizowałem tv i puściłem te same filmy które zapodane były na forum, zero klatkowania płynność 100% a dekoder mam połączony przez wifi....powinno być źle ale jest dobrze, więc nie wiem co u ciebie nie tak
ostatni firmware do pobranie ręcznie i zainstalowaniaJa mam z końcówką 075 ... Jaki dokładnie masz model że Twój ma nowsze oprogramowanie niż Mój ? Jakieś jaja normalnie![]()
Problem taki: flaga HDR. PHILIPS TV odtwarzają kontent HDR z YT prawidłowo bo mają zaimplementowany chromcast. Flaga HDR się nie pojawia, bo treści są wyświetlane na TV PHILIPS z właściwym dla HDR kolorem i kontrastem. Treści z PenDrive/HDD pokażą flagę HDR jeżeli dostałeś oryginalny plik. YT VP9 eliminuje taką opcję. To ma się podobno zmienić.
ostatni firmware do pobranie ręcznie i zainstalowania
https://toengel.net/philipsblog/firmware-download/
Dokładnie tak jest.
Jeśli materiał puszczam z android tv box (YT) to tv sygnalizuje zmiany, że 4K hdr itd. ale jak sam to obrabia to już nie "opisuje co robi" a robi na 100%.
Tzn oglądając YT (aplikacja na tv)nie "mówi co robi"ale aplikacja netflix zgłasza, że hdr, tak więc zależne od zastosowanej apki,co nie zmienia faktu, że tv i tak robi swoje i o tym się nie zawsze chwali.
Tak nie jest ,jeśli hdr by działał to tv pozwoliłby na wybór spośród kilku jego opcji, tymczasem nie ma takiej możliwości .
Bardzo dziękuję ale co z gwarancją po wgraniu ręcznie najnowszego firmware ?