Ambilight - problem
Witam.
Mam prośbę do użytkowników tego TV.
Możecie sprawdzić jak u Was wygląda opcja
Ambilight > Gra? (lub
Ambilight > Naturalny)
Byłem święcie przekonany, że po zakupie i pierwszym dniu sprawdzania TV w/w ustawienia (Gra i Naturalny)
całkowicie gasiły diody ambilight w miejscach gdzie był czarny obraz (np. w mrocznych scenach jakiegoś filmu lub jak krawędź obrazu jest ciemna). Na YT są filmiki prezętujące zachowanie podświetlenia ambilight w różnych ustawieniach, ale niestety nie mogę dodać linków z dziwnych powodów tego forum (dopiero po napisaniu 5 postów).
Ku mojemu zdziwieniu, wczoraj zauważyłem, że diody już się nie gaszą całkowicie tylko
przygasają :niewiem:. Niestety oglądanie np. horroru gdzie jest sporo mrocznych scen straciło sens, bo ciągle jest lekkie jasne podświetlenie w mrocznych scenach - na całej "długości" ambilight - co psuje efekt. Nie mówiąc już o graniu...
Wie ktoś czy jest jakaś opcja w ustawieniach, którą zmieniłem te wyświetlanie czy coś takiego? Po pracy przywrócę ustawienia fabryczne itp. i sprawdzę, ale coś czuję, że bez reklamacji się nie obejdzie
Jak to u Was wygląda?
Dzięki za odp.
EDIT: Gdzieś wyczytałem, że może to być problem z najnowszą aktualizacją, teraz już nie pamiętam czy przed czy po aktualizacji oglądałem film (sądzę, że mimo wszystko po). Po pracy będę robić reset, jak nie pomoże to downgrade do poprzedniej wersji. Mimo wszystko, byłbym wdzięczy za info jak to wygląda u Was i jaką macie wersję softu.