Okej, zakupiłem dzisiaj ten telewizor w wersji 55' w MM w Rzeszowie (polecam kolesi, widać, że znają temat). Leżał na ekspozycji i zrobiłem test palca, uderzania i kątów widzenia. Z moich testów wyszło, że VA. Zawołałem jeszcze pracownika i także zrobił taki test i powiedział, że VA. To gitara zdecydowałem się, że go wezmę, ale powiedziałem mu, że teraz ponoć loteria czy trafię na IPS/VA. Podszedł to kolegów i zapytał czy 55' to VA, a oni się uśmiechnęli tylko pod nosem i potwierdzili moje słowa, że loteria. Powiedzieli, że w razie czego będę mógł zwrócić jak w domu się okaże IPSem. W domu zrobiłem na szybko test i chyba trafiłem na dobrą sztukę z VA. Jutro jeszcze dokładnie sprawdzę i może wrzucę zdjęcia. Potwierdzam, że jeśli jest jednorodne tło np. białe, różowe, to w rogach jest delikatnie przyciemnione, ale w mojej wersji akurat jest to znikome i trzeba się przypatrzyć (najbardziej w lewym dolnym). W zwykłym oglądaniu nie ma szans dostrzec tego.
Teraz zostało mi tylko wywalenie zbędnych aplikacji, skalibrowanie i zainstalowanie Google Chrome. Nie ma go w sklepie Play, więc będę musiał poszperać w necie. Jakby ktoś miał poradni to chętnie obczaję.
Jakby ktoś mógł mi też rozpisać za co są odpowiedzialne te domyślnie zainstalowane aplikację oraz jak wyłączyć te reklamy Filmy Google Play.
Czym się różnią poszczególne typy podświetlenia, bo ja przykładowo pomiędzy domyślnym i normalnym nie widzę różnicy. Z jakiego wy korzystacie? Mi się spodobał jaskrawy (ściany mam takie kremowe(?)).
@edit1
Zapomniałem dodać, że raczej zdecyduję się na zakup jakiegoś soundbara do tego. Jaki polecacie myślę, że tak do 600zł. Budżet mały, ale na pewno zrobi różnicę. Dodam, że najlepiej właśnie z MM, bo dostałem voucher i chcę go wykorzystać. Rozmyślam nad SAMSUNG HW-K360 i SHARP HT-SBW110.
Jaką macie szafkę pod ten tv? Mam wolne 260cm ściany i zastanawiam się jaką wziąć szerokość szafki i typ (z tych niskich, czy jakaś wyższa).