@Gimly
Dzięki za filmik. Rzeczywiście wygląda to co najmniej... dziwnie. Na razie pomińmy to, że Hans Kloss to dość stary film i nie był kręcony w HD i moim zdaniem nie jest dobrym przykładem - nie oglądałem tego na swoich TV.
Możesz napisać (lub wkleić zdjęcia) ustawień?
A jak te ustawienia z linku, który podałem - próbowałeś zastosować je u siebie?
Zgodzilbym sie z Toba co do tego Klosa, ale na Panasonicu był gładki obraz bez takich robaczków...
Co do ustawien z filmiku to oczewiscie je wprowadzilem, a czy byla poprawa obrazu przez to... niezbyt... poprostu obraz zrobił się ciemny, a robaczki nie zniknęły tylko się przyciemniły...
Podłączyłem wczoraj dekoder z N'ki, pobawilem sie ustawieniami (Styl>Film i w zaawansowanych dodalem pare ulepszen tj: "Optymalizacja obrazu", "Minimalne wzmocnienie koloru" i "Ruch - Sport" do tego "Kolor>Wlasny" - kolejno 127/88/50/0/2/5, do tego "Gamma" minus 2, "Kontrast dynamiczny" 100, "Kontrast" 80, "Jasnosc" 50, "Ostrosc" ok.2...Reszta wyłączona...[z pamieci pisze, bede w domu zdjecia zrobie])
I ocena jest taka...(zdjecia tez wstawie), wlaczylem BBC Brit akurat lecia Nowy Top Gear (bez wielkiej trojki) i obraz był bardzo bliski obrazu demonstracyjnego, po czym byla reklama z BBC Earth i tygrys czy gepard byl jak z demonstracji... ogladajac z 3 metrow ..
Wlaczylem TVN (leciała "Zapowiedz") obraz był dobry a dlaczego, bo brakowalu mu plynnosci i swiatło z latarki wygladalo rodem z Paint'a (chodzi o szumy)
Wczesniej leciała ostatnia kolejka Ekstraklasy i tak, ten sam mecz na TVP i C+: C+ obraz średni, TVP odziwo lepszy obraz ale tylko troche, niewiem jakim cudem, ale ewidentnie ze sportem ten telewizor radzi sobie wlasnie srednio.
Reasumujac: na kazdym kanale i na kazdym programie ten obraz jest inny, roznice sa bardzo duze i to jest duzy minus jak dla mnie, bo nigdy nie wiadomo czy komfort ogladania bedzie dobry. Panasonic nie mial takich skoków...