Ja wziąłem większy czyli 6008. Odległość oglądania około 3m. Jak zawisł na ścianie to przestał wydawać się duży. Nawet uważam, że jest w sam raz.Zamierzam kupić nowy telewizor, mój budżet to 4000 zł, po przejrzeniu forum, poczytaniu testów i opinii mój wybór padł wstępnie na któryś z tegorocznych modeli Philipsa, i tu pojawia się problem bo nie mogę się zdecydować co będzie lepsze 47 calowy model 6008 czy mniejszy 42 calowy ale model wyżej 7008. Oba telewizory są w podobnej cenie ok. 3900 zł. Może ktoś z Was będzie w stanie mi doradzić.
Dodam jeszcze, że telewizor ma stać w salonie, a odległość, z której będzie najczęściej oglądany to ok. 2,0-2,5 m.
Kolejny raz. Flash powoli znika z TV. Sony juz zrezygnowało z niego, więc zacznijcie się godzić z tym, że lipa.
Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4
Cześć, pojawiło mi się kilka pytań, bo pojawiają się w tym wątku często sprzeczne informacje.
Ten telewizor odpala w końcu flasha czy nie? A może jest tak, że odpala filmiki na Youtube, ale nie odpala flasha na innych stronkach?
Jak nie ma DTS, to np. pliki MKV z kilkoma ścieżkami lub wieloma kanałami w ogóle nie będą mieć dźwięku przy odtwarzaniu z TV? Bo na kino na razie mnie nie stać, mam zamiar podpiąć tylko głosniki komputerowe i filmy będą pewnie też często leciały z USB, być może DLNA.
I te napisy TXT są już w końcu poprawnie odtwarzane? Trzeba aktualizację robić od razu po zakupie - czy spodziewać się, że po niej coś przestanie działać jak należy?
Generalnie zastanawiam się nad TV do ok. 4000 zł w granicach 50 cali. Teść ma Panasonica TX-p50st60e, tylko wbrew temu co mówią, to on czerni nie ma nawet jak jest wyłączony. Ja zdaję sobie sprawę, że to plazma i to wina światła w pokoju, ale jednak nigdy całkowicie ciemno mieć nie będę. Poza tym zdaża mu się, że lecący z komputera przez HDMI obraz przycina, kiedy wszystko na ekranie szybko się porusza (np. ziemi scena z samolotu), i to nie wina komputera, bo na ekranie laptopa ani zewnętrznym monitorze tego nie ma. No i mówiąc mogą tu co chcą, ale dość szybko logo stacji TV się na ekranie wypala.
Sam nie wiem, brak DTSa jednak zdyskwalifikuje chyba filmy z USB jeśli dobrze rozumiem. Oglądanie TV to będzie u mnie rzadkość, do pomieszczenia słońce wpada całe popołudnie, choć są i rolety. Sporo zamierzam też grać. Sam już nie wiem. Ciągle słyszę, że plazma lepsza, ale z testu wynikałoby, że jednak ten Philips ma lepszą jakość obrazu niż w/w Panasonic, a do Panasonica mam lekkie zastrzeżenia.
A może jest jakaś alternatywa? Coś jeszcze z niskim input lagiem (będę sporo grał), świetnym obrazem?
Ktoś pomoże mi podjąć decyzję? Jakieś subiektywne za i przeciw dotyczące Philipsa, albo porównania jakościowe do dobrej plazmy?
Dzięki za odpowiedzi i pomoc.
Wiece może o co chodzi ? Raz na jakiś czas gdy próbuję włączyć np. onet vod to ładuje się przez sekundkę, miga czarny obraz, znów się ładuje i nic. Pozostaje w menu smart tv z tym, że na pilocie nie mogę już nic nawigować a w okienku gdzie normalnie wyświetla się aktualny kanał jest czarno. Dopiero bo kliknięciu wstecz znów w tym okienku wyświetla się obraz i po menu smart tv da się nawigować. Ale włączyć onet vod albo ipla się nie da ;D Raz na jakiś czas się tak zdarza, czasami działa normalnie a czasami takie coś jak opisałem. Jakieś rady ? Chyba opisane jest trochę chaotycznie ale mam nadzieję, że wiecie o co cho i coś poradzicie. : )
Witam!
Kilka dni temu stałem się posiadaczem 42PFL6008. Telewizor bardzo fajny, ale mam z nim jeden problem. Po aktualizacji oprogramowania przez USB (tv mial jakąś starą wersję, jeszcze z marca) do najnowszej wersji (171.056 z września) przestało działać wifi. Nie można połączyć z siecią bezprzewodowo, ta opcja jest 'wyszarzona'. Natomiast po ethernecie smart działa dobrze. Aktualizacja przebiegła prawidłowo, po niej zrobiony był też powrót do ustawień fabrycznych i ponowna instalacja tv. Co ciekawe, kiedy wejdę w ustawienia sieci, pokazuje adres mac modułu wifi jako 00.00.00.00.00.00, gdzie ethernet ma normalny. Czy ktoś z Was się z takim czymś spotkał? A może wiecie czy gdzieś mogę znalezć plik ze starszą aktualizacją z lipca (171.49)?