"Szachownica" na ekranie TV
Koledzy wątek jest bardzo obszerny i może przeoczyłem opis nurtującego mnie problemu. Czy jest znany powód okresowego zawieszania się tego TV?. Ostatnio coraz częściej po wyłączeniu tv nie mogę go włączyć - na ekranie "szachownica" i brak dostępu do czegokolwiek. Wygląda to jak pad matrycy w aparacie foto. Jakiś czas temu za drugim wyciągnięciem wtyczki 230V TV zaskoczył, ale dzisiaj chyba z 10x wyłączałem, czekałem kilka minut i bez efektu. W końcu go w takim stanie (załączony) pozostawiłem i nagle po paru minutach sam zaskoczył, pokazał mi się jak zawsze ekran aktualizacji softu (nie aktualizuję go już od dawna, mam stary soft 0.173.044.0 ale nie miałem z nim właściwie żadnych problemów) i dalej już normalnie działał. Zaczyna to być upierdliwe i irytujące. Czy ktoś z Szanownych Kolegów wie co jest powodem w/w objawów. Podejrzewam, że płyta główna, a bliżej jakby zimne luty. TV się podgrzał przez 15minut i nagle sam ożył. Co mi radzicie reklamować drania? Czy poczekać - na co nie wiem, chyba na cud jak wyjdzie soft który rozwiąże wszystkie problemy tego telewizora.