Witam. Z tą promocją Philipsa to bym bardzo uważał. Właśnie zakupiłem 55PFL6008K będąc przekonany że przysługuje mi telewizor 22" zgodnie z informacją na stronie Philipsa, a tu się okazuje, że ani Philips ani RTV Euro AGD nie ma zamiaru mi takiego telewizora wydać. Telefony do infolinii obu firm nic nie dały, Philips twierdzi, że prezenty wydaje sklep, sklep że Philips. Ba na dodatek z promocji na stronie Phila wynika że do wszystkich wymienionych telewizorów w tabeli należy się prezent. Pisze tam jedynie że prezenty mogą się różnić ale po zakupie telewizora każdy powinien go otrzymać. Moim zdaniem ta akcja promocyjna to jedna wielka ściema i nabijanie ludzi w butelkę. Zakup tego telewizora rozważałem w porównaniu z LG 55LA740s do którego LG daje tablet za bagatela 1300zł bez łachy (znajomy takiego właśnie otrzymał od LG nie ze sklepu). Więc jeśli ktoś uzależnia zakup tego TV lub innego niech się dwa razy zastanowi i tym bardziej niech dzieciom czy żonie nie obiecuje nowego TV w sypialni bo się może nieźle rozczarować.
Panowie z PHILIPSA zamiast reklamy zrobiliście sobie piękną antyreklamę.
Co do samego tv - obraz może i żyleta ale mocno teatralny co chwilami jest trudne do zaakceptowania. Ambilight jest fajny to nie ulega wątpliwości. Smart na kablu chodzi akceptowalnie, tzn. kliknij i poczekaj bo się ładuje. Ma problem z softem - nie może zainstalować nowszego niż 56. W ogóle ciekawe bo fabrycznie był soft od 8008. Najgorsza dla mnie sprawa to pilot-porażka. Jeśli robi się Ambi po to by oglądać w ciemności to niestety pilot musi mieć choćby fluoryzujące przyciski (jak np. w Fergusonie za 300zł) - wstyd. W ogóle ergonomia tego pilota pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi o 3D jest b. dobre, choć materiały 3D z Youtuba przesyłane po internecie nie widzi jako 3D, natomiast te same puszczone po HDMI z lapka już tak i idą super. To tyle wstępnej recenzji i narzekań na Philipsa. Pozdrawiam świątecznie fanów Ambi.