Pytanie do posiadaczy TV z najnowszym softem - 173.46.0 czy nadal możecie w dowolnym momencie i z dowolnego źródła (HDMI)włączyć tryb 3D? Nie mam na myśli konwersji tylko np tryb obok siebie?
Wysłane z mojego NexusHD2 przy użyciu Tapatalka
Ja również nie mam z tym problemów ale chce się upewnić że na najnowszym sofcie będę mógł włączyć zawsze 3D. mój wzmacniacz nie obsługuje 3D(HDMI 1.3a) ale dzięki temu że TV nie sprawdza czy otrzymuje sygnał 3D mogę oglądać filmy 3D z raspbery pi przez wzmacniacz.Tak. Nie zauważyłem z tym żadnych problemów.
Sprawdź czy masz wyłączony tryb gra-komputer
A mnie się wydaje, że matryca nie jest na wierzchu, na wierzchu jest plastikowa szyba ochronna. Przynajmniej u mnie jak naciskam to widzę, ze ta szyba się wygina i dotyka do matrycy pod spodem. Ja u siebie poluzowałem śrubki aby zmniejszyć clouding w miejscach ich występowania. Nawet pomogło choć idealnie nie jest.A, no to jasne temat jest o 47" więc tym się sugerowałem
Prawdę powiedziawszy, jak przyszło pudło z TV to pomyślałem sobie, "gdzie ja tego byka postawię?". Po wyjęciu z pudełka okazało się, że 47" to rzeczywiście akurat na moje warunki (pokój ok 20 m i odległość ~3,5 m), ale następnym razem, nie ma bata, będzie większy!
Nie wiem, może to kwestia tego, że się naczytałem tutaj o tej dziurze między obudową a ekranem, ale jak to zobaczyłem, to pomyślałem, że to fajne rozwiązanie i fajnie też wygląda. Ale wiadomo, że jak matryca nie jest przyczepiona do obudowy ze wszystkich stron, to będzie trochę falować. Trochę się tego bałem przy przenoszeniu TV na miejsce po zamontowaniu stojaka, bo złapałem się na tym, że czubkami palców, wydawało mi się, że mocno, zaparłem się o matrycę, ale nic się nie stało.
Wydaje mi się, że dzięki temu rozwiązaniu można było zastosować tak cienką obudowę.
Made in Hungary. Rozwarstwień, ani światła nie zauważyłem. Może dlatego, że TV dopiero trochę ponad tydzień u mnie stoi, ale też po prostu oglądam TV i filmy z dysków i nie zauważyłem, żeby coś mi przeszkadzało. Gdyby tak było, najprawdopodobniej bym zauważył.
Wybór należy do Ciebie. Ja np. zawsze aktualizuje oprogramowanie z nadzieją, że będzie lepiej . Póki co, znaczącej poprawy w żadnej nowej wersji nie zauważyłem, ale na pewno nie jest gorzej .
Jestem zainteresowany tym telewizorem do grania 55 cali .Jak sie sprawdza z konsolami ps4 ,xbox 360 ,xbox one ? Gra ktos na nim ?
Ja gram tylko, że na 47" nie ma żadnych problemów. Trzeba przestawić tylko źródło na "Gra"
Konsola czy PC ? Ja mam ps4 ,x360,xbox one .