Dlatego trzeba sprawdzać przed zakupem. Ja kupiłem u Kikiego i u mnie nie ma praktycznie żadnego cloudingu. Żadnych latarek w rogach nawet w całkowicie ciemnym pokoju w nocy. Ale wydaje mi się że jest to też kwestia ustawień. Przede wszystkim musi być oprogramowanie któreś 133.00x, ja mam 133.005. Chodzi o to żeby dynamiczne mogło być włączone na "Najlepsze zasilanie", a jednocześnie żeby nie było błyśnięć przy zmianach z ciemnych na jasne sceny (dlatego oprogramowanie niższe niż 150.xxx). Przetestowałem parę aktualizacji i 133.005 wydaje się najlepsza. Czerń na moich ustawieniach mam czarną jak smoła. Zero cloudingu, latarek i innych kwiatków. Poniżej moje ustawienia (najczęściej oglądam wieczorami, ale w słoneczny sobotni poranek też się sprawdzają.):
Backlight 45
Kolor 70
Ostrosc 5
Redukcja szumow Max.
Zmniejszenie ust. Max.
PPHD:
HDNM Wyl.
Clear LCD Wl.
Ostrosc zaaw. Wyl.
Kontrast dyn. Wyl.
Dynamiczne pod. Naj. zasilanie
Wzmocnienie kol. Wyl.
ZAAWANSOWANE:
Czujnik swiatla Wyl.
Gamma 0
Temp. koloru Normalny
Kontrast wideo 85
Jasnosc 45
Gra lub PC Wyl.
ps. Testował ktoś już 000.150.083.000. Poprawili błyśnięcia przy zmianach scen z ciemnych na jasne na włączonym dynamicznym?
Dzięki piękne za pomoc, tak na marginesie też kupowałem u Kikiego Jeszcze pytanko ,jest opcja powrotu do starszego softu ? Z tego co pamiętam ten wątek to kojarzy mi się że jest ,tylko jak mógł ktoś przypomnieć jak to zrobić i skąd wziąć starsze sterowniki ? był bym niezmiernie wdzięczny .
Ostatnia edycja: