No to idę się dalej wpatrywać w tv , może już oślepłem od tego ustawiania i nie zauważyłemJa na starym sofcie z sierpnia miałem git ale teraz mam to co Ty(QF1EU-0.150.82.0) i mam ciemne paski poziomo podczas przeskoków z jasnej sceny na ciemna...
Witam mam pytanie do grąjących na konsolach na jakich ustawieniach gracie bo zauważyłem, że w trybie gra krawędzie są dziwne poszarpane itp. Aktualnie używam trybu pc oraz tryb standardowy (własne ustawienia mam w trybie osobistym). Czy tryb pc ma taki sam input lag jak tryb gra?
No to idę się dalej wpatrywać w tv , może już oślepłem od tego ustawiania i nie zauważyłem
Sprawdzę na różnych programach i napiszę jeszcze...
@Jarecki 123, z ciekawości testnąłem Twoje ustawienia i jak dla mnie obraz zbyt mdły i dominująca czerwień. Ale o gustach się nie dyskutuje, jak Tobie gra to OK! Aczkolwiek zrywanie synchro przy tych ustawieniach występuje, nagrywałem i odtwarzałem porównując ze swoimi wcześniejszymi i było większe.
O dziwo mam prawie że na fabrycznych (Styl - naturalny, HD MN - max, Dynamiczne podświetlenie - wyłączone)
W tym konfigu dostrzegam najmniej błędów wyświetlania. Zapewne też jest to związane z jakością odbieranych programów. Sporadycznie oglądam programy SD.
Ustawienia dokonane przez 'Jarecki 123' są bardziej pod film, ja z kolei więcej oglądam studio/reportaż.
Długo się gapiłem w tv i nawet nie wiem co oglądałem bo szukałem tych pasków. Jedynie co zauważyłem to sporadycznie, bardzo rzadko, jakby mignięcie obrazu przy przejściu z ciemnej sceny do bardzo jasnej. Pasków jako takich nie zauważyłem.Ja na starym sofcie z sierpnia miałem git ale teraz mam to co Ty(QF1EU-0.150.82.0) i mam ciemne paski poziomo podczas przeskoków z ciemnej sceny na jasną...
Jeszcze jedna korekta ustawień:
STYL: OSOBISTY
KONTRAST BACKLIGHT: 58
KOLOR: 56
OSTROŚĆ: 4
REDUKCJA SZUMÓW: ŚREDNIO
ZMNIEJSZANIE USTEREK MPEG: ŚREDNIO
PPHD:
HDNM: WYŁĄCZ / CZASAMI NA MINIMUM
CLEAR LCD: WŁĄCZ
OSTROŚĆ ZAAWANSOWANA: WŁĄCZ
KONTRAST DYNAMICZNY: MINIMUM
DYNAMICZNE PODŚWIETLENIE: STANDARD
WZMOCNIENIE KOLORÓW: ŚREDNIO
ZAAWANSOWANE:
CZUJNIK ŚWIATŁA: WYŁĄCZ
GAMA: +1
TEMPERATURA KOLORU: WŁASNE 96,100,100,0,0,0
KONTRAST VIDEO: 70
JASNOŚĆ: 60
Jest lepiej
Miet55- To dynamiczne podświetlenie to ja sobie wyłącze w menu i nie ma problemu...co uczyniłem
Jarecki123-No własnie o to mi chodziło.
Dla wielu moich znajomych chyba też jest niezauważalne, jakoś nikt nie spytał "DLACZEGO"...Dla mnie to jest praktycznie niezauważalne. Dopiero jak się wpatrywałem uważnie i szukałem właśnie tego, to czasami coś tam jakby mignęło przez ułamek sekundy. Jak będę to widział częściej to wyłączę ten dynamiczny dopalacz
Czytam te wszystkie posty, obserwuję działanie TV i szlak mnie trafia. Jak u Was objawia się ten banding, ja tego nie dostrzegam. Z definicji jest to problem przejścia pomiędzy kolorami, konturami. U mnie najbardziej widoczne są nienaturalne szybkie ruchy. Rwie się synchro, jakby obiekt był w efekcie stroboskopu. Dziś przełączyłem EPG na internet - to jest dopiero masakra!!! Zobaczcie
Jednego nie pojmę, jak można napisać coś takiego:
Maestro Philips czyli nowa jakość w klasie premium