Noszę się od dłuższego czasu z zakupem tego tv i byłem dzisiaj w media expert aby obejrzec go na żywo. Powiem tak, obraz raczej przy takiej ilości świetlowek w sklepie cięzko ocenić, wiadomo, że oglada sie raczej wieczorami a przynajmniej ja planuje. Wziąłem ze soba jakies filmiki w dobrej jakości i plansze do przetestowania. Wszystko wydawało się ok dopuki nie przyjrzałem się dokładniej spasowaniu obudowy. Plastik, który zamieszczony został na tyle obudowy jest po prostu tandetny. Nie wiem czy była to przypadłość modelu na wystawie ale spasowanie ramiki z tylna pokrywa było nierównomierne i widać w kilku miejscach 2mm szpary a plastik ugina sie pod palcami. Tylna klapka serwisowa latała w taki sposób, że można było konkurować z perkusją przy uderzaniu jej. Przeczytałem kilkanaście opinii, że spasowanie jest na najwyzszym poziomie a tu takie rozczarowanie. Co ciekawe podszedlem sprawdzić jak wyglada to w modelach serii 7xxx i 8xxxx. Moje zdziwienie było duże gdy okazało się, że spasowanie w tych modelach jest na podobnym poziomie ;/ Teraz pytanie do osób majacych ten tv w domu czy jest to standardowa przypadłość obudowy czy może ten plastik sie odkształca po pewnym czasie pod wpływem temperatury? TV innych producentów miały o niebo lepiej spasowana obudowe co jest dziwne...