miet55
żeby usunęli to trza do nich napisać, tylko jak to dobrze opisać, żeby chłopy zrozumieli o co chodzi.
Mialem ten sam problem. ustaw szyfrowanie na:Witam, Przeleciałem temat i nie znalazłem odpowiedzi - może nie dokładnie śledziłem ale jest tego dużo bo około 140 stron. Mam problem z połączeniem tego sprzętu z internetem gdy na routerze jest ustawione szyfrowanie. Bez zabezpieczeń działa ale z zabezpieczeniami niestety nie może się połączyć. Czy popełniam jakiś błąd. Sprawdziłem już na dwóch egzemplarzach i to samo.
Pozdrawiam.
Dzisiaj trochę poćwiczyłem, i chyba się na razie wstrzymam z odsyłaniem, bo nie jestem pewien, czy to coś a pakować trochę mi się nie chce, no i dzieciaki już polubiły XBox'a (ja też)). Co mi się udało
1. Trochę ściereczką "pogłaskałem" ekran - świeci sporo równiej, aczkolwiek tam gdzie przejadę, tam czerń jest czerniejsza, a obok - jaśniejsze. Trzeba bardzo delikatnie, jakby był jakiś płyn pod spodem - wóczas jest w miarę równo.
2. Znacznie zredukowałem "Kontrast funkcji Backlight" - tak o 40
3. WYŁĄCZYŁEM ynamiczne podświetlanie (bo był problem migających linii przy przejściach nagłych kolorów - zmiana sceny)
4. WYŁĄCZYŁEM w ogóle Perfect Motion, bo
a) efet teatru - nawet na minimum to czasami za dużo
b) dzisiaj ogląałem jakiś serial, nie za dobrze nakręcony - obrót kamery o 180 stopni zamiast dwóch ujęć - i zaczeły się pojawiać "strzępy", "schodki "na krawędziach. I to niezaleznie czy Sat TV czy naziemna cyfrowa - to samo.
I jest OK.
Jeszcze dzisiaj test ostateczny - Avatar z BlueRay w ciemnym pokoju - zobaczymy, jak ten clounding - jak będzie źle, to myślę że do serwisu raczej, bo ze sklepu to tak będę próbować 10 razy.
na filmie nie zobaczysz dobrze czy masz problem z cluodingiem, najlepsze są do tego plansze testowe
Skoro na filmach nie widać to chyba nie ma problemu.
Plansz testowych na co dzień nie oglądasz.
Problem dynamicznego podświetlenie można skutecznie zredukować, zmniejszając Kontrast funkcji Backlight na 28-30 jeżeli oglądamy filmy w zaciemnionym pokoju.
Perfect Motion już wyłączyłem na dobre, ta funkcja powinna się nazywać NO Perfect Motion.
Problem dynamicznego podświetlenie można skutecznie zredukować, zmniejszając Kontrast funkcji Backlight na 28-30 jeżeli oglądamy filmy w zaciemnionym pokoju.
Perfect Motion już wyłączyłem na dobre, ta funkcja powinna się nazywać NO Perfect Motion.
Tika i co oddałas tą plazme Panasa?
Pewnie troche w tym prawdy jest ze to cecha technologi natomiast powinny byc jakies normy bo jezeli w jednym tv tego nie widac a w drugim bardzo no to cos jest nie tak i takie tv nie powinny byc dopuszczane do sprzedazy...
Druga sprawa to wymiana tych tv przez klientów bo to ze Tobie uznali reklamacje to dobrze dla Ciebie tylko ze ten tv mogł dostac później ktos inny i tak sie dzieje bardzo czesto niestety....
miet55;866996Nie rozumiem tych wszystkich co piszą o tym TV OHHH i AHHH!!! No chyba napisał:JA nie rozumiem ludzi, któzy narzekaja na "usterki" a potem wypisują hasła "xxx wbija w fotel".
No to jak z tym jest? Wbija w fotel czy TV do kitu?
Po prawie 2 miesiacach użytkowanai raczej nie zamieniłbym og na inny model, a oglądałem "na żywo" parę innych modeli różnych firm.
Tak jak pisałem wcześniej: ten TV ma parę dziwnych działań i wad, ale WSZYSTKIE Tv coś mają - co Wy innych wątków nie czytacie?
Ja wspomnianych usterek już nie widzę, nawet ta palaa o której pisałem na początku wątku zdaje się wyblakła i przynajmniej nie denerwuje mnie - kwestia przyzwyczajenie, prawda. A HD Natural Miotion mam włączone na minumi i oswoiłem się z tą funkcją. Przy okazji ponawiam pytanie: oczekujecie mega-płynności, a "teatr" Wam przeszkadza. Czegoś tu nie kumam
W serialach, filmach przyrodzniczych, sporcie czy teledyskach jest to jak najbardziej wskazane.
Ponaddto, przynajmniej dla mnie, wszystkie "wady" redukuje (w sensie odbioru obrazu) znakomita funkcja Ambilight i na przyszłość bez tego gadżetu nie kupie innego TV.
Z nagminnym wykrywaniem i instalowaniem konsoli też sobie poradziłem: włączam ją PRZED TV
Mnie wkurza coś inego - mianowicie cena: kupiłem za 3400, a już można nabyć za 2800-2900. Ale cóż, zawsze za nowość trzeba płacić.
Tak więc odkryjcie plusy tego telewizorka (a ma ich sporo), a nie skupiajcie sie na oczywistych niedoskonałościach technologii. Macie jeden z ładniejszych TV na rynku, jeden z najcieńszych z funkcją Ambilight z jakościaprzewyższajaca podobny sprzęt - patrzcie optymistycznie na to wszystko.
PS. w jednym z TV (nie będę wymieniał marki) ludziom po jakimś czasie...pękają podstawy. I co na to powiedzieć ?