HD Motion to bardzo specyficzna funkcja. Owszem, obraz jest bardzo płynny, ale DO PEWNEJ GRANICY i trzeba o tym pamiętać.Przy szybkich ruchach (szybszych niz mecz piłki nożnej np.) efekt utraty klatej jest widoczny.
Nie wiem czego sie czepiacie: ów "teatr" właśnie jest spowodowy tą płynnością...
JA używam i obraz wygląda świetnie z tą funkcją w: programach przyrodniczych, sporcie (wyścigi nie ), spokojnych serialach w filmach mam wyłączone.
Zauważcie, że WSZYSTKIE dema HD w różnych telewizorach sąbardzo stonowane, ruch kamery stateczny. Rzadko jest to super szybkość. Pobierzcie sobie filmik "F1 texas" w HD. W zasadzie szybki kawałek, a "rwie" moze ze 3, 4 razy. No problem.
Zasada jest taka: HD Motion=płynność=teatr.
Gdyby płynność byłąby lepsza to efekt teatru jeszcze byłby bardziej widoczny
Dziwi mnie tylko, że ktoś odrzuca model nawet nie wiedząc dlaczego tak się dzieje.
PS. Kolega @jurasko ma bardzo fajnie skalibrowany TV, mam tak samo
Nie wiem czego sie czepiacie: ów "teatr" właśnie jest spowodowy tą płynnością...
JA używam i obraz wygląda świetnie z tą funkcją w: programach przyrodniczych, sporcie (wyścigi nie ), spokojnych serialach w filmach mam wyłączone.
Zauważcie, że WSZYSTKIE dema HD w różnych telewizorach sąbardzo stonowane, ruch kamery stateczny. Rzadko jest to super szybkość. Pobierzcie sobie filmik "F1 texas" w HD. W zasadzie szybki kawałek, a "rwie" moze ze 3, 4 razy. No problem.
Zasada jest taka: HD Motion=płynność=teatr.
Gdyby płynność byłąby lepsza to efekt teatru jeszcze byłby bardziej widoczny
PS. Kolega @jurasko ma bardzo fajnie skalibrowany TV, mam tak samo