Mam pytanie - posiadam ten model od miesiąca i jestem bardzo zadowolony. Ale taki laik jak nie wie w jaki sposób podłączyć dźwięk do starej yamahy, która ma tylko wejście rca. Do TV jes podpięty xbox, tv N, DVD - wszystko przez HDMI.
Podpowiedzcie czy jest jakaś możliwość wypuszczenia dźwięku z 42pfl6007 nie korzystając z wyjścia optycznego.
JAk myślisz - od czego będzie się odbijało światło? Ile od tego okna (rolet) będziesz miał? Przy bliższej odległosći moze być nawet nieźle. PAmiętaj, że będziesz miał jednak w oknie "dyskotekę", ponadto zostaną podświetlone wszzytkie ramy, nierówności i wnęki okna, co skutecznie rozproszy Twój wzrok. Dlatego ściana jest najlepsza, najlepiej, żeby dookoła był min. metr "czystej" powierzchni.Ale pytanie było czy ma sens ambilight, jeśli okno jest za telewizorem
/ opuszczone rolety lub żaluzje , itp /. Też interesuje mnie ten temat. Może ktoś tak ma.
JAk myślisz - od czego będzie się odbijało światło? Ile od tego okna (rolet) będziesz miał? Przy bliższej odległosći moze być nawet nieźle. PAmiętaj, że będziesz miał jednak w oknie "dyskotekę", ponadto zostaną podświetlone wszzytkie ramy, nierówności i wnęki okna, co skutecznie rozproszy Twój wzrok. Dlatego ściana jest najlepsza, najlepiej, żeby dookoła był min. metr "czystej" powierzchni.
Odległosć TV od ściany: 10-15 cm, więc jak chyba nie bedę wieszał. Obecnie mam jakeiś 20 cm i jest elegancko
Co do Ambi: "mądry" jest ten TV. JAk wyłącze ekran, to ok 10s sekund jeszcze jest widoczne podświetlenie - jest czas, żeby spokojnie schować pilot i trafić do sypialni
pozdrawiam
frapujące jest wolne działanie menu. Nie wiadomo jak wygląda model z tak dużym ekranem.
pzdr.
Nikt z was nie pisze, że TV bardzo się grzeje.
Z tyłu w okolicach miejsc USB, bardziej w stronę środka telewizora.
Tak się zastanawiam, czy nie przyczepić tam jakiegoś radiatora.
Mamy gwarancję 2 lata, ale później układy mogą tej temperatury nie wytrzymać.
ktos jeszcze potwierdzi ? czy kolega wyolbrzymia?
Nikt z was nie pisze, że TV bardzo się grzeje.
Z tyłu w okolicach miejsc USB, bardziej w stronę środka telewizora.
Tak się zastanawiam, czy nie przyczepić tam jakiegoś radiatora.
Mamy gwarancję 2 lata, ale później układy mogą tej temperatury nie wytrzymać.
W sumie masz rację, ale ja zmieniam parametry w zależności od typu oglądanego programu (sport, film, przyroda)m wpisywanie haseł w YouTube też trochę trwa - wolno reaguje na pilota.Rzeczywiście wolno działa.
Ale czy to ma jakieś znaczenie?
Przecież raz coś się ustawia i zapomina.
Dla mnie to żadna wada, znaczy nieistotna.
Większą wadą jest gubienie ustawień parametrów obrazu i hasła do WiFi.
Dla mnie jest to jedyna wada telewizora.
Strasznie mnie to denerwuje.