Musisz wł kanał 211 - TVP 1 (SD) - tam jest txt ale z poziomu N-ki
@Jacenty - z całym szacunkiem, ale marudzisz.
Kup Panasonica - będzie Ci buczał; kup Samsunga - brak czerni i fatalne kolory doprowadzą Cię do szewskiej pasji; kup Sony - przepłacisz za gorsze parametry niz w Philipsie itc, etc.... Poza tym: kup inny TV i zapomnij niestety o AMBILIGHTPowodzenia.
Proszę, cytat od konkurencyjnego wątku (ufff..dobrze, ze go nie kupiłem Panas ET5E):
-----
Jak usunąć naklejkę? DELIKATNIE, ale energicznie podważ paznokciem - spokojnie zejdzie.
Ja nie mam problemów z załączanie i wyłączaniem... Wszystko z pilota, no chyba że na noc wyłączę przyciskiem z tyłu.
Teatr na zawsze znika po wybraniu 720p na dekoderze (zamiast 1080i). Jak ktoś ma oczywiście, ale niestety wtedy obraz HD gorszy.
A co powiecie o 3D? Dla mnie bomba - detale często są "na wyciągnięcie ręki" jest zabawa z rodzinką. Zauważyłem jednak, że o ile kąty widzenia na boki są OK, to jak się ogląda trochę z dołu (mój TV stoi ciut powyżej linii oczu) to 3D po bokach się rozmazuje. Nachyliłem trochę telewizorek w dół - delikatnie, może o 2-3 stopnie i jest już dobrze.
@Jacenty - z całym szacunkiem, ale marudzisz.
Kup Panasonica - będzie Ci buczał; kup Samsunga - brak czerni i fatalne kolory doprowadzą Cię do szewskiej pasji; kup Sony - przepłacisz za gorsze parametry niz w Philipsie itc, etc.... Poza tym: kup inny TV i zapomnij niestety o AMBILIGHTPowodzenia.
Proszę, cytat od konkurencyjnego wątku (ufff..dobrze, ze go nie kupiłem Panas ET5E):
Cytat:
Ponad 2 miesiące walki z ustawieniami, nadal karygodny brak płynności obrazu, rozmywanie podczas szybszych scen, a'la klatkowanie, ogólnie oczopląsu można dostać.
....
[ciach]
Panowie,
Napisy SRT działają, ale należy pamiętać żeby film razem z napisami był odtwarzany przez usb, dyski zewnętrzne itp podłączone bezpośrednio do tv. Nie ma możliwości otworzyć ich korzystając z połączenia online - servioo, allmediaserver czy media player dla win7.
Dodatkowo napisy muszą mieć dokładnie tą samą nazwę co plik video (oczywiście inne rozszerzenie). Najlepszy programem do konwertu takich napisów jest Bestplayer.
Musi ruszyć! W razie dalszych pytań służę pomocą![]()
witajcie,
mam problem chyba znany wszystkim, mianowicie stoję przedzakupem TV. Obecnie mam Panasonica 42pv70 (5 lat staruszek ma) ale spisuje się świetnie - idzie do innego pokoju. Chciałbym nabyć coś większego - 55 cali.
W związku z tym, że w sklepach mało jest Philipsów chciałbym Was prosić o kilka uwag co do tv 55PFL6007. Czy gdyby mieliście wybrać jeszcze raz TV to również ten (6007-zakładając oczywiście finanse) to wybralibyście to samo ?
To co prezentuje plazma jest mi znane. Ale czy ten model ze względu na małę możliwości oceny na żywo można porównać do plazmy ? Kiki twierdzi, że po skalibrowaniu tak. Kolory naturalne, czerń dobra. Nie wiem jak skaluje do SD i czy z odległości 3,3 m będzie można zaakceptować jakość sygnału (HD wiadomo że tak). Czy myśleliście przy swoich wyborach o Panasonicu ST50. Jeśli tak to co przemówiło za Philipsem. Ja LED-y trochę odbiram jak duże monitory do kompa, chyba przyzwyczaiłęm się do obrazu jaki daje plazma. Ale może jest inaczej.
Z góry dzięki za wszelkie uwagi i spostrzeżenia.
Czy ktoś z was ma telewizję N i czy działa mu telegazeta bezpośrednio przez TV? Bo u mnie nie. Co prawda włącza się, ale nie szuka żadnych stron.
Dzisiaj dzwonili do mnie z serwisu z Radomia bo oddałem tam swojego pfl6007 na banding...Pan z serwisu twierdzi ze na dzień dzisiejszy nie moga z tym nic zrobic i generalnie sprawa Bandingu i brudnych matryc DSE jest zgłoszona phlipsowi..tak wiec niestety trzeba sie pogodzic z takimi niedoskonałościami...
Aha ważne dla tych co pytali czy mozna wgrac stare oprogramowanie na nowe...Człowiek z serwisu twierdzi ze tak i nawet sam mi proponował ze moze mi je wgrac jezeli chce.
Dzisiaj dzwonili do mnie z serwisu z Radomia bo oddałem tam swojego pfl6007 na banding...Pan z serwisu twierdzi ze na dzień dzisiejszy nie moga z tym nic zrobic i generalnie sprawa Bandingu i brudnych matryc DSE jest zgłoszona phlipsowi..tak wiec niestety trzeba sie pogodzic z takimi niedoskonałościami...
Aha ważne dla tych co pytali czy mozna wgrac stare oprogramowanie na nowe...Człowiek z serwisu twierdzi ze tak i nawet sam mi proponował ze moze mi je wgrac jezeli chce.
Niby jak ma działać przez tv, kiedy sygnał podaje tuner zewnętrzny?
Żeby działał teletext, to musi pracować tuner w tv - przez CI, dvb a tak skąd chcesz na tv telegazetę..?
Nie wiem, jakoś w 32PFL7962D działała telegazeta przez TV oglądając N...