Philips 42PFL 6007 test owarty - Maestro Philips czyli nowa jakość w klasie premium

Tika

New member
Bez reklam
A możesz zrobić zdjęcie matrycy w nocy.

ok, później wrzucę

P.S. uruchomiłam przed chwilą przeglądarkę zdjęć na PS3 i tam nie ma żadnego problemu

Ja podczas ogladania zdjęć tez nic takiego nie zauważyłem . Zdjecia ogladalem z bluraya i ps3 .

ten problem tylko występuje przy przeglądaniu zdjęć na TV przez jego USB, nie dotyczy konsoli PS3, bo przed chwilą właśnie sprawdziłam

Ostatnia edycja:

Gizzmo__

New member
Ja pobrałem przykładowe plansze z neta, dodatkowo zrobiłem sam o rozmiarze fullHD i jak napisał Tika wygląda jak mały problem z softem.

joterwu

New member
Przeorałem 84 strony i nie znalazłem nic na temat "pvr",
- jak działa pvr w tym modelu?,
- czy telewizor posiada funkcję "time shift"?,
- czy nagrywać można na dowolnym pendrive?,
- czy podczas nagrywania na pendrive, niezbędne jest połączenie z internetem?.

madness_sm

New member
Pytanie

Posiadam 42pfl6007 od 2 miesięcy, najnowszy soft. Większość problemów, o których przeczytałem u mnie nie występuję. Natomiast jest jeden, dla mnie bardzo uciążliwy.
Mam podpięte do TV 3 urządzenia - wszystkie HDMI (N, XBOX, DVD) Kończę wieczorem oglądać lub grać i wyłączam TV to po włączeniu rano zawsze muszę wybrać źródło sygnału bo nie zapamiętuje ostatnio wykorzystywanego. ustawia się na scart lub komponent.

Czy jest na to jakiś sposób?

Gizzmo__

New member
Podłączenie nie nie jest konieczne tak mi się wydaje, podłączyłem dysk sformatowałem time shitfing jest dostępny do 90 min pisze w instrukcji, nagrywanie jest możliwe, nagrałem na próbę przed momentem panoramę 3 min :p

pawel4004

New member
Witam, posiadam Philipsa od wczoraj ale niestety jestem rozczarowany dźwiękiem. Wasze opinie to o dźwięku to "rewelacyjny, bardzo dobry". Nie mogę się z tym zgodzić. Czy u was też jakby "świszczy", nie ma w ogóle basu? Oczywiście bawiłem się ustawieniami - bez zmian. Poprzednio miałem 32PFL7962D i biorę przykład z niego, w 32" dźwięk jest głęboki z dużym basem, a w 47" mimo ustawienia basu na maksimum, dźwięk jest jak w starym kineskopowym telewizorze. Może po prostu zbyt mocno przyzwyczaiłem się do starego 7962D z 2007 roku, który jednak jak by nie było ma głośnik z przodu i jest dużo grubszym TV.

Pozdrawiam ;-)

maniek530

Banned
Witam, posiadam Philipsa od wczoraj ale niestety jestem rozczarowany dźwiękiem. Wasze opinie to o dźwięku to "rewelacyjny, bardzo dobry". Nie mogę się z tym zgodzić. Czy u was też jakby "świszczy", nie ma w ogóle basu? Oczywiście bawiłem się ustawieniami - bez zmian. Poprzednio miałem 32PFL7962D i biorę przykład z niego, w 32" dźwięk jest głęboki z dużym basem, a w 47" mimo ustawienia basu na maksimum, dźwięk jest jak w starym kineskopowym telewizorze. Może po prostu zbyt mocno przyzwyczaiłem się do starego 7962D z 2007 roku, który jednak jak by nie było ma głośnik z przodu i jest dużo grubszym TV.

Pozdrawiam ;-)

Podłącz pod kino i po problemie :grin:

maniek530

Banned
Pytanie

Posiadam 42pfl6007 od 2 miesięcy, najnowszy soft. Większość problemów, o których przeczytałem u mnie nie występuję. Natomiast jest jeden, dla mnie bardzo uciążliwy.
Mam podpięte do TV 3 urządzenia - wszystkie HDMI (N, XBOX, DVD) Kończę wieczorem oglądać lub grać i wyłączam TV to po włączeniu rano zawsze muszę wybrać źródło sygnału bo nie zapamiętuje ostatnio wykorzystywanego. ustawia się na scart lub komponent.

Czy jest na to jakiś sposób?

Madness ja też tak miałem na początku że obojętnie na jakim żródle wygaszałem TV to zawsze po wł przeskakiwał mi na SCART - nie wiem co zrobiłem :roll: ale teraz jest ok i zawsze wskakuje żródło tv (u mnie N-ka akurat)

Harpo

New member
Tak, jest. ALE: przy programach HD czyli zazwyczaj z dźwiękiem DOLBY dźwięk jest świetny. Niestety, przy "zwykłym" stereo" słabiutko to gra - ja podbiłem basy i obniżyłem wysokie tony. Jest OK, ale do wspomnianego dźwięku na kanałach HD jeszcze daleko...
Bardzo dobry dźwięk jest również w próbkach HD (YT lub ściągnięte).

czawes

New member
jak włączyć ten telewizor?

jestem od dzisiaj posiadaczem tego telewizora ale mam problem bo po podłączeniu go do gniazda zasilania i do anteny telewizor nie chce się włączyć. Po wciśnieciu przycisku włącz i przetrzymaniu go, miga dioda na telewizorze przez jakieś 20 sekund i nic. Potem gdy jeszcze raz wcisne przycisk włącz, dioda wogóle nie świeci. Po odłączeniu od prądu i właczeniu ponownie sytuacja dalej się powtarza, miga dioda ale telewizor znowu się nie włącza. Macie jakies pomysły?

maniek530

Banned
jestem od dzisiaj posiadaczem tego telewizora ale mam problem bo po podłączeniu go do gniazda zasilania i do anteny telewizor nie chce się włączyć. Po wciśnieciu przycisku włącz i przetrzymaniu go, miga dioda na telewizorze przez jakieś 20 sekund i nic. Potem gdy jeszcze raz wcisne przycisk włącz, dioda wogóle nie świeci. Po odłączeniu od prądu i właczeniu ponownie sytuacja dalej się powtarza, miga dioda ale telewizor znowu się nie włącza. Macie jakies pomysły?

Spróbuj przyciskiem CH+ - ktoś już wcześniej opisywał to że nie mógł właczyć tv klawiszem on/off ale to było na tescie w sklepie

pawel4004

New member
Tak, jest. ALE: przy programach HD czyli zazwyczaj z dźwiękiem DOLBY dźwięk jest świetny. Niestety, przy "zwykłym" stereo" słabiutko to gra - ja podbiłem basy i obniżyłem wysokie tony. Jest OK, ale do wspomnianego dźwięku na kanałach HD jeszcze daleko...
Bardzo dobry dźwięk jest również w próbkach HD (YT lub ściągnięte).

Rzeczywiście, dzięki, masz rację! Na YT w HD dźwięk jest naprawdę dobry i wyrazisty.

Ale po prostu w tak wąskiej obudowie nie sposób zmieścić głośnik niskotonowy zapewniający naprawdę mocne basy.

pawel4004

New member
Masz tv za kilka tys. zł - kino to koszt niewielki a nawet takie za 500zł bedzie lepiej grało niż głośniki z tv.
Co do głośników tv to nie wiem jak grają bo je wyłączyłem :wink:

Tak to prawda, właśnie rozglądam się za jakimś i zastanawiam się, czy takie HTS3531/12 byłoby wystarczające. Po prostu zależy mi na jednym: po prostu BAS :) (sorki za mały offtop)

ElTomeko

New member
czawes wes sobie wgraj przez usb nowy soft...ja na starym sofcie nie mogłem go właczyc i musiałem odpinac przewod od zasilania ale po nowym sofcie jest ok.

Do góry