Witam.
Czytam ten wątek od kilku tygodni i powoli przymierzam się do zakupu tego TV. Tylko wciąż powstrzymuje mnie informacja o tym powolnym menu. Czy coś drgnęło w tym temacie?
No myślę bazując na tym wzorze to kolega po tygodniu miałby oczy jak orbity [bez offensa]co do odleglosci to byl jescze inny przelicznik,
przekatna LCD / 2 = odleglosc, czyli np 46/2=2,3 metra
Zainstalowałem PS3 i za cholere nie chce mi odpalić napisów. Kolega może wie jak to poprawnie skonfigurować żeby ruszyło? Napisy w jakim formacie mają być?Przy "ps3 media server" na komputerze śmigają. Nawet HD nie tnie.
Sam miałem kiedyś taki dylemat i teraz mogę polecić przy tej odległości 55''. Oglądam 55tkę z 2.80m z sygnału Nki i naprawdę jest ok.dobra starczy tego, od 4 tygodni wertuje net i mam już dość , decyzja zapadła model 6007 będzie mój Panowie mam do tv 3m +(od sciany do sciany jest 3,5meta ),i zastanawiam sie ktory zakupic 47 czy 55 cali .
@arachnes
Dawno, dawno temu na mva.pl (kiedyś specjalistyczna strona o monitorach komputerowych - dawno nie zaglądałem) dyskutowało się o tym problemie i dużo ludzi radziło, stosowało na cloudin delikatnie, ale z pewnym naciskiem wymasować matryce suchą szmatką do mycia lcd - podobno efekty były zadowalające, ale czy teraz coś pomoże to ktoś musi wypróbować pierwszy.
@radek99 - funkcja krawędzie, chyba w ogólnych, lub zaawansowanych służy do ukrywania ewentualnych prześwitów - nie pomaga?