Witam.
Przed kilkoma dniami kupilem model 47pfl6007 u Kikiego. Sama transakcja wzorowa.
Naczytawszy sie na tym forum ile to rzeczy moze mnie wyprowadzic z rownowagi mialem troche obaw odpalajac telewizor. Okazalo sie jednak, ze niepotrzebnie.
Na pierwszy ogien poszlo wlaczenie wifi (szyfrowana siec domowa). Po wpisaniu hasla odpalilo az milo. Chwile pozniej poszla aktualizacja. Bez problemu. Poszedlem za ciosem i podlaczylem jeszcze kabel ethernetowy. Błyskiem. Youtube na aplikacji telewizyjnej - filmiki HD szczeka opadla i to zarowno jak chodzi o szybkosc (zadnych zacinek) jak i jakosc. Menu dziala tak, ze jego szybkosc mnie nie irytuje. Co do aplikacji smartowych to poza aplikacja do youtuba nie zamierzam ich wogole uruchamiac. Od tego mam komputer. Komunikacja z serwerem PS3 media bez zarzutu. Czyli wszystko co ma dzialac po prostu dziala. Swietnie !
No to podlaczylem dekoder eNki. Tutaj troche sie zdziwilem. Jako ex-posiadacz plazmy th-46py8pa mialem problem w przyzwyczajeniu sie do ... obrazu lcdowego. Wiedzialem oczywiscie ze jest roznica, ogladalem pincset razy obraz na lcd-kach w marketach, ale jak juz siadlem w fotelu domowym to roznica byla duza. Plazma miala ... przyjazniejszy obraz. Jak chodzi o kanaly HD - wszystko w porzadeczku. SD - staram sie nie ogladac od dawna, a jak mimo to wrzucam na ekran to jest przyzwoicie. Nie widze wiekszych roznic z plazma. 3D pasywne jest wiecej niz zadowalajace. U mnie w rodzinie wszyscy narzekali na efekt 3D, ze oczy bola itd... A jak zalozyli okulary i siedli przed Philem byli zachwyceni. Dla mnie ta funkcja nie jest zbytnio istotna, choc przyjemnie mi sie oglada. Ambilight ... efekt swietny. Po prostu bomba.
Co do "efektu teartu" to wystepuje. Siedzac w fotelu bylem moooocno nim zdziwiony. Po kilku dniach do ogladania przyrody/wiadomosci i calej reszty stosuje ustawienia stylow ktore sa predefiniowane w telewizorze, bo tam teatr wogole mi nie przeszkadza. Do filmow zas wyprobuje jeszcze ustawienia kalibracji Kikiego, a jak mi nie podpasuja poszukam wlasnego ustawienia eksperymentujac z ustawieniami, ktore tu kilka osob podalo.
Oczywiscie widze mankamenty lcd, czasem gdzies na lecacym samolocie smiglo klatkuje, czasem kura na baby tv drga ale bilans calosciowy telewizora uwazam za bardzo dobry. Nie siedze przed tv szukajac bandingow, cloudingow
. Po prostu ogladam
I zarowno ja jak i moja rodzina jestesmy mega zadowoleni.
p.s.
jakis ustawien uzywacie do ogladania filmow ?