Witam
Wczoraj i mi się poszczęściło i mam już ten model u siebie, ale w rozmiarze 55".
Kilka słów tak na szybko w stosunku do plazmy Panasa 42S30E, która grała do wczoraj.
- Ambilight, wiadomo, nie będę się rozpisywał
- Jakość obrazu, mamy tutaj 13" więcej i dodatkowo LCD, więc siłą rzeczy widać niedoskonałości obrazu w stosunku do plazmy Panasa, ale generalnie spodziewałem się dużo gorszej jakości, z bliska widać to co było widać także momentami na plazmie, ale generalnie rewelacja. A w odległości 2m (standardowo oglądam z około 4m) nie widać już żadnych pikseli czy innych artefaktów. Sygnał nc+, sprawdzone różne kanały. Natomiast na materiale Full HD z mkv chociażby, jakaś bajka czy inna animacja, tu już w ogóle nie mam żadnych obiekcji, jak to mówią "żyleta", po prostu pięknie..
Eurosport, Canal+ Sport, TVN Turbo, wszystko w HD, wszystko wygląda świetnie. Kawałek meczu czy innego sportu, no na prawdę brak zastrzeżęń.
Czerń jednak ustępuje plazmie, to widzę od razu, ale spodziewałem się większego szoku ujemnego, a mimo wszystko jest akceptowalnie, myślę, że w dłuższej perspektywie nie będę na to narzekał.
- Dźwięk, na pewno lepszy niż w Panasie, widzę z tyłu w obudowie jakiś dedykowany chyba głośnik niskotonowy, bo słychać ewidentnie, że coś tam ładnie łupie, jak na TV to zaskoczony jestem bardzo, dźwięk na prawdę brzmi jak powinien. I wysokie czyste i niskie już nie jak z jakiegoś kartona.
- 3D, to czy ktoś to lubi czy nie, pominę, odniosę się do tego, że mam w domu monitor LG 25" także z Cinema 3D podłączony pod PC. Czasem coś tam włączyłem, generalnie efekty świetne, głębia itd 5+, ale zawsze to tylko 25", tutaj na 55" zasada ta sama, pasywne okulary, ale obraz jak dla mnie klasę wyżej
Włączyłem Avatara w 3D Full HD, byłem na nim w kinie, więc mam porównanie i mogę śmiało stwierdzić, że w kinie takich szczegółów na pewno nie widziałem. W skrócie 3D w tym modelu mnie wczoraj rozłożyło, usiedliśmy z żoną niecałe 2m od TV i nie mogliśmy odejść. Na pewno włączymy sobie jeszcze nie raz coś w 3D.
- usługi internetowe, akurat tym się nie zdążyłem pobawić za bardzo, sprawdziłem Youtube, jeżeli materiał jest w HD to odtwarza chyba już tak samo w HD, bo widziałem po jakości, że jest rewelacyjna. Innych serwisów masa, ale nie sprawdzałem, czasu zabrakło, ale widzę, że jest bogato.
Co jeszcze mnie interesuje i na czym mi bardzo zależy, żeby działało sprawnie to przeglądanie zdjęć czy filmów ze smartfona z Androidem na owym TV.
TV mam już w sieci domowej, także tym się muszę pobawić, bo jednak jest to bardzo wygodne.
Chyba, że ktoś już to przećwiczył i może podać kilka praktycznych wskazówek, żebym nie musiał już kombinować.
No i aktualizacja softu pewnie mnie też nie pominie, lubię mieć wszędzie aktualny soft, ale to wkrótce.
To tyle ode mnie, kilka słów na szybko, może komuś pomoże podjąć decyzję w jedną lub drugą stronę.
Pzdr