Ekran LCD 100 Hz zapewnia niespotykaną ostrość ruchomego obrazu, zachowując bogate i żywe kolory nawet podczas szybkich zwrotów akcji. Funkcja Double Frame Rate Insertion oraz częstotliwość odświeżania obrazu 100 Hz sprawia, że obraz odznacza się zwiększoną ostrością odtwarzanego ruchu — ponad dwukrotnie wyższą od standardowych ekranów LCD. Osiągnięty w ten sposób czas reakcji 3 milisekund (pomiar Perceived Blur-Edge-Width; BEW) dowodzi, że unikalna technologia firmy Philips wkracza na nowy, niedościgniony poziom jakości obrazu.baleron466 napisał:Spróbuję troszkę odświeżyć ten temat, ale z pytaniem bardziej szczegółowym - jest to chyba jedyny telewizor Philipsa z matrycą gdzie podają 4biliony kolorów i czas reakcji 3ms
"Czas odpowiedzi (typowy): 3 (odpowiednik BEW) ms"
co to jest "odpowiednik BEW"?
żaden inny model Philipsa 42" nie ma tej matrycy - czy ktoś posiada info na jej temat? Domyślam się , że jest to jakaś nowość, bo wogóle trudno znaleźć informacje na temat tego TV w necie.
to są pewnie różnie czasowe w kursie euro...Jargus napisał:to dlaczego jest tanszy od 4303?
Jargus napisał:zna ktoś może stronke gdzie można sprawdzić dokładnie parametry tych lcd 7403 i 7433. w sklepach internetowych sporo jest o 7403. O 7433 podstawowe informacje.
paan999 napisał:Czy Waszym zdaniem jest jakiś konkurencjny tv w cenie do 3500pln do 42pfl7433d, na który warto zwrócić uwagę?
Zwolek napisał:Możesz podać trochę więcej detali jak to zrobiłeś?
Wczoraj kupiłem ten telewizor - generalnie jestem bardzo zadowolony. Nie wiem tylko dlaczego źle automatycznie skaluje obraz przy sygnale HD (z Cyfry+ na na Canal+ HD) - muszę to ustawiać ręcznie (kabel HDMI, dekoder Philips HD PVR). Ale ogólne wrażenie - SUPER!
Jakość obrazu podczas wczorajszych meczów Chelsea-Liverpool, Legia-Wisła oraz Real-Athletic: zniewalająca (tylko Żona trochę niezadowolona, że tyle czasu na piłkę "stracone" ). No i trochę zabawy przy ustawieniach, żeby można było oglądać bajki, filmy oraz mecze.
Pozdrawiam - Zwolek