sale el sol
New member
Ja też jestem po sprawdzianie i mogę Ci odpowiedzieć. Philips zastosował, nie wiem w jakim celu, ale pewnie mają swoje racje, nie stosowane powszechnie rozwiązania. Mianowicie na tylnym panelu TV są 2 nietypowe wejścia, jedne scart /eurozłącze/, które bardziej przypomina wejście HDMI i drugie component, ale pojedynczy, czyli sygnał nierozdzielony, który jest wymagany do właściwej ekspozycji obrazu. Foto:
Jak wspomniałem jest to rozwiązanie NIETYPOWE, dlatego producent dołączył dwa adaptery /są w pudle, w worku foliowym/, jeden, do podłączenia normalnego kabla tzw.euro oraz drugi, ten przez którego powstało całe zamieszanie, a mianowicie rozdzielony component. Foto:
Jeżeli teraz zastosujesz normalny kabel component /ten potrójny/, który zwykle podłącza się pod rozdzielone wejścia stosowane zwyczajowo, przykład foto z PFL9704 :
do podłączenia jakiegokolwiek urzadzenia do PFL5507, bez użycia dołączonego adaptera, to efekt musi być taki, jak zaobserwowałeś. Chyba niezbyt skomplikowałem, łatwo to pojąć.
I ta końcowa konkluzja musi budzić nadzieję, że przekonasz się w końcu do Philipsa. Nie ma co szukać dziury w całym
Super to opisałeś Tylko chyba tak to było podłączone, o czym pisałem już wcześniej. Jeśli tak wygląda adapter (drugie zdjęcie, złącze po prawej) to na pewno był podłączony a do niego dopiero component.
Uważam problem za nie rozwiązany i nie mam zamiaru go już rozwiązywać.
P.S.
Chyba, że coś źle zrozumiałem, to mnie popraw.