Witam,Witam wszystkich.
Parę dni temu zakupiłem rodzicom Philips-a 46PFL5507K i mam dwa a może jedno ale (ale dość nurtujące)
Wczoraj jak mama odeszła na dłuższy czas od tv i wróciła to sprzęt był wyłączony a nikogo prócz niej w domu nie było. Pomyślała, że może sama go wyłączyła przez przypadek i znów uruchomiła tv. Po jakimś czasie znowu wyszła gdzieś przed dom na dłuższy czas, wraca a tam tv wyłączony. To dziwne zachowanie nie ma miejsca kiedy siedzi przed tv....? Dziś osobiście spędziłem przed nim pół dnia i wszystko było ok. 15 min temu dzwoni mama, że stało to samo ale tym razem przy niej i wspomniała coś o napisie na tv (hdmi off)???
Macie jakieś pomysły, przypuszczenia co to może być?
Dodam, że wyłącznik czasowy sprawdzałem i jest off na 0...
Help bo mnie zabiją, że ogarnąłem im wadliwy model... ;]
Pozdrawiam.
Trzeba czytać dokładnie instrukcję.
Masz załączoną opcję ,że jak nie ma ruchu przed telewizorem , albo ktoś zaśnie to telewizor właśnie ma się wyłączyć . Teraz większość telewizorów tak ma. Tak powinno być, kłania się ekologia. I to jest ogromna zaleta, że już w tej klasie stosuje się takie rozwiązania ECO.
Witam,
Kolego ,nic się martw.Aby zaradzić samoczynnemu wyłączaniu się telewizora , co telewizor robi po 4 godzinach "tzw. bezczynności" po prostu weź pilota zdalnego sterowania w trakcie oglądania programu telewizyjnego , naciśnij na nim przycisk koloru zielonego , następnie wybierz opcję :Automatyczne
wyłączanie i na koniec przyciśnij przycisk:OK. Zostanie wyświetlony komunikat z potwierdzeniem.
I już "nie będzie bolało".
Polska - Rosja 1:1 BIĆ "ruskich".
Pozdrawiam,
accu
:kom:
co do tvn24 jeszcze
to obraz w pasku na dole lecący, nie robi zwiech ? idzie płynnie ? tak samo jak mozesz sprawdz na TVP INFO. sprawdz to na 60Hz i 50Hz jak mozesz.
wyszła nowa aktualizacja do 55pfl5507k/12 Wersja: 000.079.004.000,
ale co mi po tym jak nie wiem co za udoskonalenia zostaly zawarte bo w Firmware History najświeższy wpis jest z dnia 03.05.2012 (
Pracują nad tym. Data to 2013 rok.
Dzięki .Był Samsunga.
Ipla Film będzie tylko na nowych telewizorach 2012 . Na starszych niestety nie.