Witam.
Wczoraj stałem sie szczęśliwym posiadaczem tego TV (mam nadzieje, że szczęście mnie nie opuści
).
Kupiłem go w moim mieście w sklepie RTV za 2899 (cena niezbyt atrakcyjna).
Kupiłem go aby nie rezygnować całkowicie z dobrodziejstw HDTV, a jednocześnie poczekać z zakupem TV docelowego (plazma lub LCD) z Full HD, do czasu rozwoju rynku usług HDTV.
Chyba dobrze zrobiłem, bo mimo posiadania C+ ze standardowym tunerem Philipsa dostarczanym przez C+, niektóre programy mają tragiczną jakość i przesiadka z 28" na 32" mimo że CRT, pokazuje te niedostatki. Po włączeniu "cyfrowych" polepszaczy, jest lepiej, ale przecież nie o to chodzi.
Urzekł mnie obraz z PS2 przez component. Ostrość, wyrazistość itp.
Jeśli PS2 mnie "urzekło" to myślę, że tylko będzie lepiej
TV podaje rozdziałkę jaka jest do niego przesyłana.
Jak zmieniałem na NTSC (mówię cały czas o PS2) to wyświetlał info 480i.
Jak na razie jestem happy. Jak przerobię X (mam pierwszą wersje PAL) i uda mi się uruchomić coś w większej rozdziałce to podziele się wrażeniami.
Ja na razie jestem bardzo zadowolony, za niecałe 3tyś. moge "pobawić" się HDTV, pograć na znakomitej jakości obrazu (PS2 i X) i przyglądać się rozwojowi rynku HDTV. Jeśli ktoś nie do końca jest zdecydowany na plazme lub LCD, targają nim jeszcze wątpliwości, nie chce za szybko wydawać większej ilości kasy to IHMO ten Philips jeśt fajnym rozwiązaniem.