Ale w końcu posiadacze 55vt50 są zadowoleni z zakupu czy też nie no i pytanie do KIKI jak on się ustosunkowuje do tych zarzutów vt 50 - są te plamy czy ich nie ma .I jak On miał by teraz kupić tv 55 calowy to jaki by kupił.Bo prawda jest taka że nie ma tv bez wad ani innych rzeczy też .Myślę ze KIKI jako że ma dostęp do rożnych modeli tv może się wypowiedzieć.POZDRAWIAM
Mam 55VT50, docieram go już ponad 150h. Nie mam na panelu żadnych plam, ale nie mam za TV okna. Natomiast po prawej stronie panelu tak 5 cm od brzegu na gładkim tle dostrzegam czasami pionowy ciemniejszy pasek od góry do dołu o szerokości kilku mm. Gdzieś na jakimś forum też wyczytałem, że ktoś coś takiego dostrzegł. Jednak szczerze mówiąc, widzę go wyłącznie przy wyświetlaniu gładkich czerwonych lub szarych slajdów i dostrzegam go na granicy percepcji, tak że sam zastanawiam się czy on tam rzeczywiście jest
Przy oglądaniu normalnych obrazów jest niemożliwe, aby go dostrzec.
Podczas oglądania używam tylko dwóch trybów: THX Bright Room w dzień i THX Cinema wieczorami. Gdy jest słoneczny dzień, to rzeczywiście chciałoby się mieć nieco jaśniejszy obraz, ale z nawiązką rekompensują mi to wieczorne i nocne seanse, które są bajeczne. Obraz z Blu-ray jest rewelacyjny, filmy i koncerty nabrały nowej jakości. Oglądałem m.in. koncert na BBC HD z okazji jubileuszu królowej UK, wrażenia były niesamowite. Siedząc 2 m od TV można naprawdę poczuć się jak w kinie
Po 10 dniach obcowania z tym TV stwierdzam, że rzeczywiście największym problemem wydaje się ten bug 50Hz. Wg mnie najczęściej pojawia się on na obrazach w rozdzielczości SD o słabej jakości. Tak jakby procesor miał problem z dodaniem odpowiednich dodatkowych klatek na podstawie za bardzo rozmazanych obrazów. W HD pojawia się to znacznie rzadziej i najczęściej zauważam to np. na programach TVN, w których sceny są filmowane kamerą z ręki, która szybko zmienia swoje położenie (Kuchenne rewolucje, Ukryta prawda). Włączenie IFC trochę pomaga, ale nie eliminuje całkiem problemu - wtedy ruch jest bardziej płynny, ale chwilami pojawiają się zacięcia. Wydaje mi się jednak, że z czasem przestanę zwracać na to uwagę.
Co do oglądania meczów piłki nożnej to tutaj nie mam zastrzeżeń. Specjalnie nagrałem z nSport HD skrót finału Ligi Mistrzów i nie zauważyłem, aby piłka zacinała się w locie lub aby linie się rozdwajały. Testowałem z różnymi ustawieniami IFC i praktycznie na żadnym z nich nie zauważyłem żadnych problemów. Ja osobiście preferuję włączenie IFC (pośrednie), ponieważ w niektórych scenach znacząco poprawia to ostrość w ruchu.