@peterka, jesli mozna mam do Ciebie pytanie. Podobnie jak Ty niegdyś stoje przed wyborem pomiędzy 50VT50 a 55HX850. Czytam co piszesz, czytam tez fachowe testy i chociaż Sony nie ma aż takiej głębokiej czerni jak VT50 to w pozostałych aspektach w/g testów, np. avforums dorównuje VT50. Rozumiem że bez światła VT50 świeci lepiej ale w dzień? No i te zasrane 50hz, boje się nie ukrywam czy aby nie bedzie mnie to denerwowało bardziej niż dobre chociaż niedoskonałe podświetlenie w Sony. Tego podświetlenia boje sie również

. Napisz dokładnie jak wygląda 50 hz w VT50, tak serio, np na meczu piłki noznej, czy uzywasz z IFC czy nie i dlaczego odpadł u Ciebie Sony, tak na serio. Korci mnie troche Sony, dobra cena, duży, brak powidoków, zero problemu 50hz, fałszywych konturów itd ale znowu to podświetlenie, boje się ze kontrast i czerń mnie nie zadowoli chociaż je wysoko oceniają. Nie mam możliwości zobaczyć Sony póki co. No i co tu wybrać??? 55lcd czy 50 VT? 55VT troche za drogi, musze jeszcze BDP3D zakupić i pare innych rzeczy. Odpisz rzeczowo please za co z góry dzieki i pozdrawiam oraz zycze miłego oglądania VT50, pozdr,