Oj, teraz zrobiłeś na mnie wrażenie - naprawdę, pozytywne. Poświęciłeś swój czas. Naprawdę doceniam. Tak, to generalnie chyba jest to. Właśnie lecą skoki narciarskie drużynowe. Efekt poświaty jest maskrycznie wręcz widzialny, lepiej niż na tym zdjęciu które poddałeś obróbce (przed obróbką). Nie było mnie chwilę, gdyż aktualizowałem soft z 1.7 do 1.81 po uwadze Alcatraz'a. Jakie są Twoje wnioski po obróbce zdjęcia? Czy mogę je posłać do serwisu Panasonica?DSC-W1
Chcesz powiedzieć, że jesteś w stanie w wiarygodny sposób przekazać za pomocą słabego aparatu problem wyświetlacza plazmowego do którego jest podawany ruchomy obraz, który to obraz przed ostatecznym wyświetleniem jest obrabiany przez wiele różnych algorytmów? Nie wspominając o fakcie, że mało który, nawet poważny aparat prawidłowo ustawia balans bieli robiąc zdjęcia paneli TV? To tak w temacie bzdur...
Nie, nie jestem idealnym klientem a wręcz odwrotnie. Uważam jednak, że to co tu piszesz powinieneś napisać do centrali Panasonica i z nimi walczyć, im przesyłać zdjęcia. Uwierz, że jeśli przebijesz się przez towarzystwo z łapanki obsługujące infolinię, możesz trafić na bardzo wiarygodnych ludzi, którzy być może pomogą Ci rozwiązać problem. Nikt tutaj poza czystą rzeźbą nic nie pomoże a na pewno nie przybliży Cię do sukcesu.
A wracając do tematu: Czy ta plama, którą widać na Twoim zdjęciu po jego "delikatnej" obróbce to to o co Ci chodzi?
Dodam jeszcze: gdyby obraz na zdjęciu poddanym przez Ciebie obróbce przedstawiał na całej swej wysokości śnieg, gdzieś tam w stolicy Kazachstanu, to ten zielony kolor ze zdjęcia po obróbce ciągnąłby się od samej górnej krawędzi TV. Podobnie obrobione zdjęcia obrazu z VT30 jak Ty to uczyniłeś pięknie można znaleźć w sieci.
Ostatnia edycja: