Potwierdzam obraz jak na ten przedział cenowy (2500 zl) super. PS3 jeszcze nie testowałem (brak czasu:/), ale podobno plazmy bardziej się nadają do grania niż LCD, wiec będzie dobrze

Po podłączeniu kamery HD obraz wymiata, z odległości od 2m po prostu bajka. Nawet w obrazie zapisanym 1080p/25 klatek jest o niebo lepiej, bo TV w jakiś sposób generuje dodatkowe klatki i znacznie poprawia płynność filmu. Przy 1080i zero smużenia, kontury, ostrość jak należy, może obraz jakby troszkę za ciemny/szary i kolory za mdłe przy normalnym trybie i fabrycznym ustawieniu (brak czasu na kalibrowanie), przy innych trybach wygląda to dużo lepiej (aż za bardzo), wiec pewnie da się to wszystko ustawić jak należy. Kolory są bardziej naturalne i nie "walą" po oczach swoją jaskrawością, jak w moim dotychczasowym LCD (LG 37 cali z niewiele tańszego przedziału cenowego) . Kontrast zupełnie inny niż w dotychczasowym LCD, czerń to czerń, a nie ciemna szarość. Po włączeniu słyszalne jest buczenie (jak z jakiegoś transformatora), jednak po odpaleniu filmu/dźwięku zlewa się ten ton i w ogóle go nie zauważamy. Nie wiem jak jest z innymi plazmami, bo nie miałem porównania, ale jestem bardzo zadowolony (szczególnie z ceny

). Obraz analogowy z kablówki sprawdziłem na szybko i jest ok (mało oglądam TV wiec nie zagłębiałem się w szczegóły), bardzo fajnie i szybko skaluje obraz przy przełączaniu rożnych kanałów z różnym standardem/formatem wyświetlania. Kąty bez porównania z LCD, góra, boki bez znaczenia, obraz ten sam. Nie wiem jak z odbiciami, bo testowałem nocą i głownie wtedy oglądam filmy. Testowałem również slot na karty i działa w miarę szybko, zdjęcia (jak będę miał czas zobaczę czy pójdą jakieś filmy) ogląda się z jakimś podkładem muzycznym. Jedyne co mnie denerwuje w tym TV to "menu", jakieś takie prehistoryczne, główne ustawienia są ok, ale tych szczegółowych trzeba szukać (nie wiadomo gdzie) i w porównaniu z LG, to katorga (tam jest bardziej intuicyjne poruszanie się i nazewnictwo), ale może to kwestia przyzwyczajenia się. Kolejny minus to brak wyjścia pod kompa (tylko HDMI->DVI), a mój laptop ma tylko wyjście analogowe i brak USB (juz nie podlacze dysku z filmami jak w LG) :/
Teraz żałuje, że zamówiłem tylko jedną sztukę na Ibood, ale kto wiedział czy to nowe, a czasu na wgłębianie się w tekst za wiele nie było
Jeżeli ktoś będzie miał konkretne pytania proszę pytac, sprawdzę i w miare mzliwosci opisze na forum.
Odpowiedzi na pytania powyzej:
1) Po DVI można przesłać jedynie obraz, po HDMI można obraz i dzwiek.
2) Sygnal cyfrowy do 8-10m mozna praktycznie przesłać kazdym dzialającym kablem HDMI/DVI/COAX (i albo działa, albo nie działa) itp. Powyzej tej odległości moze byc roznie, im lepszy kabel jakosciowo, tym lepiej i teoretycznie wieksza odleglosc przesylu. Powyzej iluś tam metrow (juz nie pamiętam ile 25-40m?) trzeba stosowac wzmacniacze sygnalu. Sygnal cyfrowy jest podatny na zaklócenia (w koncu to tez sygnal elektryczny, tyle że zero jedynkowy, więc albo sygnal/dane dochodzą, albo kabel jest za dlugi i sygnal w nim zanika, albo są zniekształcane przez duze pole powiedzmy elektromagnetyczne i robi się sieczka, czyli dla urządzenia cyfrowego "nic" co potrafi odczytac), przy analogu działa to inaczej i praktycznie kazdy sygnal ktory dochodzi (zniekształcenia również) są przetwarzane przez to urządzenie. edit. Wyjątkiem może być kabel cyfrowy optyczny (światłowód), ktory w ogole nie jest podatny na zakłócenia elektryczne.