Podam swoją uwagę do tego modelu (TX-L42ET60) oraz do uboższego bez 3D TX-L42E6E -ta sama seria. Otóż byłem wczoraj w sklepie, aby zakupić TX-L42E6E i konsternacja, bo zauważyłem, że obraz na matrycy nie dochodzi równomiernie do ramki, bo bokach mamy po ok 6 mm a u góry i na dole po ok. 3 mm czarnej nie wykorzystanej matrycy. Z początku myślałem, że to bubel i poprosiłem inny karton, ale w następnym było to samo! Ja rozumiem, że zrobiono b. wąską ramkę, ale żeby wokół ramki zostawiać pasek czarnej niewykorzystanej matrycy? Oczywiście efekt niknie gdy ramka TV jest czarna (Czerń i czerń!), ale ramka TV jest srebrna i na jasnych scenach widać nierównomierną czarną obwódkę wokół jasnej ramki tego telewizora!
Tutaj na forum już czytałem wypowiedź o tym, teraz nie mogę jej znaleźć, ale na szczęścia mam w dodanych link do Youtube:
TUTAJ gdzie widać ten problem na zbliżeniach: strona prawa -od 26 sek. /strona lewa od 40sek. -najlepiej widać to na pełnym ekranie.
Panowie przekonajcie mnie, że to duperelka bez znaczenia, bo bardzo podoba mi się ten telewizor, jednak śmiem twierdzić, że Panas wyprzedaje w pierwszym rzucie niedoróbki linii startowej...
A tutaj test robił ktoś tendencyjnie, bo w ogóle o tym nie wspomniał i nawet fotki są tak dobierane, żeby nie było można tego zobaczyć

Panowie o co chodzi?