farciarzgilm
New member
Riv11 dzięki ale powiedz mi jeszcze odnośnie parametrów czy są takie same? Przede wszystkim czy matryca jest 100Hz? Z góry dzięki.
Zdecydowałem się na ten tv i teraz prośba o namiary na jakiś dobry i sprawdzony sklep internetowy. Patrzyłem na portal na "C" i tam mam na oku sklepy takie jak mall.pl, pixmania.com, marketmedia.pl (nie wiem czy mogłem to napisać jak nie to przepraszam). Może ktoś kupował w którymś z tych sklepów i mógł by coś poradzić.
Pzdr
Paramety są prawie takie same, oba mają matryce 100 Hz IPS, ET5 ma skanowanie podświetlenia 300 HZ, a ET60 ma 600Hz, więc w skanowaniu jest różnica, ale nie odczujesz jej ( oba modele mają skanowanie BLS). Na plus ET 5, że ma ledy na obu krawędziach matrycy, a ET60 tylko na jednej, ET 5 ma więcej wejść USB i HDMI, a E60 ma nowszy wygląd smart, aplikacje oczywiście oba modele mają takie same.
Prześledziłem cały ten wątek i wszystko w telewizorze TX-L47ET60 byłoby idealnie gdyby nie ta srebrna ramka, która mnie także nie do końca pasuje w salonie. Reszta robi wrażenie w tej kategorii cenowej.
Cytowana wypowiedź karze mi się jednak pochylić nad modelem TX-L47ET5 (kolor jest bardziej odpowiedni ). Jaka jest teraz Wasza obiektywna ocena? Czy one się różnią czymś oprócz koloru i skanowanie podświetlenia 300 / 600 i nowszego Smarta w ET60?
Przeglądam sklepy pod kątem TX-L47ET5 i widzę, że to model zeszłoroczny i nie jest już tak szeroko dostępny jak ET60.
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc.
Wczoraj zakupiłem ten TV w sklepie internetowym ale faktycznie nie było łatwo. Jest już ich bardzo mało. Jest bardzo dużo przypadków jak dzwoniłem do sklepu to większość zastrzegała, że niekoniecznie będą to modele oryginalne zapakowane lecz powystawowe. W jedym to nawet powiedzieli wprost, że trzeba samemu przyjechać jak dla mnie do Krakowa bo tam mają w sklepach TESCO. To pewnie z wystawy tak samo. Udało się znaleźć sklep w którym mieli na magazynie nie otwierane pudło tylko cena niestety nie 3200 a juz 3400. No ale przyjajmniej nie macany przez każdego . TV ma być u mnie dzisiaj kurierem więc popołudnie mam już zajęte
W takim razie nie zaśmiecam już tego wątku tym TV.
Pozdrawiam
też jestem posiadaczem w/w modelu
przetestuj w/w problem zmieniając ustawienia z normalne na kino lub prawdziwe kino jak nie pomoże to zmień w ustawieniach te True Motion chyba się to nazywa
gratuluje udanego zakupu
Nie znam kolego kto by się przesiadł z Samsunga na panasa i by zalowal...
lolek
100 Hz odświeżania, i 600Hz skanowania.Hej.
Telewizor ma w końcu odświeżanie 100hz czy 50? Kilka osób pisało, że 50hz jednak producent podaje, że 100hz. Jak to w końcu jest?
Pytanie drugie: czy okulary takie jak są do pasywnego 3D od LG będą działać na tym Panasonicu?
Z góry dzięki za pomoc