Jaki rozmiar tv ?Może i tu zaskoczę ale mam je na kazdym kanale HD czy to eurosprt czy nsport jest. na SD o wiele mniej widoczna. to samo dotyczy jaśniejszej plamy
Jaki rozmiar tv ?Może i tu zaskoczę ale mam je na kazdym kanale HD czy to eurosprt czy nsport jest. na SD o wiele mniej widoczna. to samo dotyczy jaśniejszej plamy
Pewnie o to "kaman" że już kilka osób miało taki sam problem (jak byś czytał kilka postów wcześniej) ... jeśli masz do telewizora podpięty pendrive lub dysk twardy to go odłącz i spróbuj jeszcze raz nawiązać połączenie z internetem ... nie powinno już rozłączać ... Panasonic ma jakiś problem z tym TV w tym temacie i teraz pytanie czy jest to "wada" konstrukcyjna czy wystarczy tylko poprawa oprogramowania ... oby to drugie.witam
Ja mam maly problem -- chodzi o to ze tv nie chce sie polaczyc z internetem pierwsze 2 dni wszystko ok , i nagle tv nie moze znalesc zadnej sieci bezprzewodowej.
Wie ktos o co kaman ?????
A laptop ladnie sie laczy .
Niestety dobrze zauważasz ... myślałem że ten problem ominie ten TV ... chciałem najpierw kupić LG ale po tych komentarzach na forum zdecydowałem się na ten model a tu niestety to samo raczej będzie (czyli winna matryca LG) ... nie wiem jak z innymi TV (na pewno też mają problem z bandingiem) ale najwięcej ludzi narzeka właśnie na LG w tej kwestii teraz.Zauwazam pewna zaleznosc, panasonic korzysta z matrycy LG w modelu ET5 a w TV LG tez ludzie zglaszaja problem smug. Czy inne marki tez maja ta przypadlosc, sony, philips, samsung ?
Łatwo powiedzieć trudniej zrobić , znaleźć ten tv w stacjonarnym sklepie w rozsądnej cenie jest chyba niemożliwe ( trzeba czekać na jakąś promocje ) no a w sklepie internetowym niestety możliwości sprawdzenia nie mamy , ciekawe jak w punktach odbioru osobistego czy pozwoliliby na podłączenieWystarczy sprawdzić przed zakupem i po problemie.
W sklepie stacjonarnym i punkcie odbioru osobistego można podłączyć i sprawdzić, w sklepie internetowym zawsze jest 10dni aby towar zwrócić bez podania przyczyn. Myślę że ta druga opcja, pomimo poniesienia kosztów przesyłki, jest lepsza gdyż można lepiej dany TV przetestować.
Kolejna kwestia to taka czy owe zjawisko uda się dostrzec podczas oglądania TV w sklepie, czy może ono wyjść dopiero po pewnym czasie?
Wiesz u mnie rodzice np. nie są fanatykami oglądania tv i obraz (jego jakość) nie ma dla nich większego znaczenia byle by działałElectro - to skoro nikt u ciebie nie zauwaza tych smug to wychodzi na to ze nie sa jakos strasznie widoczne aby psuly przyjemnosc ogladania TV
Pewnie o to "kaman" że już kilka osób miało taki sam problem (jak byś czytał kilka postów wcześniej) ... jeśli masz do telewizora podpięty pendrive lub dysk twardy to go odłącz i spróbuj jeszcze raz nawiązać połączenie z internetem ... nie powinno już rozłączać ... Panasonic ma jakiś problem z tym TV w tym temacie i teraz pytanie czy jest to "wada" konstrukcyjna czy wystarczy tylko poprawa oprogramowania ... oby to drugie.
Pozdr.
Możesz być spokojny o banding. Taki problem zdarza się z taką samą częstotliwością jak w każdym TV LCd - czyli bardzo bardzo rzadko.
Wystarczy sprawdzić przed zakupem i po problemie.