dzięki bardzo za wsparcie. przy 65" różnica w wersji 700 a 703 jest dokładnie 1tyś pln... wydaje mi się że trochę sporo.... czy nie lepiej wtedy kupić osobny odbiornik sat?
Powiem może tak: dla mnie i moich domowników największą korzyścią z użytkowania wbudowanego w tv tunera Sat okazała się łatwość, prostota obsługi. Wszystko spójne, zintegrowane w 1 pilocie/aplikacji. Brak dodatkowego "pudełka", podłączonych doń kabelków (mam porównanie, kiedyś miałem dekoder od dostawcy). Ponadto pełne wykorzystanie możliwości telewizora: nagrywanie na dysk USB, funkcja timeshift. Przy okazji okazało się, że w moim modelu można w banalny sposób przez sieć "wydobywać", zgrywać nagrania z dysku na komputer . Opisałem kiedyś na forum (czy metoda działa w nowych Panasach, oraz nowych modułach od nc+, tego nie wiem).
Czy to jest warte dopłaty 1k zł? Trudno mi decydować cudzym portfelem Tak ścieka-w-ości: to jedyna różnica między modelem 700 a 703, tzn. brak/obecność tunera Sat?
Z drugiej strony trzeba mieć na uwadze, że decydując się na moduł, użytkownik musi zatroszczyć się o wszystko sam: zainstalować w tv, zestroić kanały, itp. Również w przypadku ewentualnych problemów (np. jakiś kanał nie działa prawidłowo, choć powinien) należy liczyć się ze "spychologią". Dostawca modułu może powiedzieć, że to wina tv, producent telewizora, że modułu i kółko się zamyka. Dlatego warto poszukać w necie informacji o współpracy danego modułu z danym modelem tv., listy kompatybilności odbiorników, itp. Przykładowo odnośnie modułu obecnie oferowanego przez nc+ (z kartą Cayman, ten, który umożliwia odbiór kanałow 4k) można zajrzeć/popytać tutaj:
https://forum.satkurier.pl/topic/16689-moduł-cam-ci-platformy-nc-–-pytania-problemy-komentarze/
Ostatnia edycja: