Kolega Kiki zawsze musi coś napisać by tylko zniechęcić do świetnych tv Panasonic.Kiki, ale my tu nie piszemy o aplikacjach w TV, tylko o aplikacjach na inne platformy - windows, osx służących do przesyłu materiału z tych urządzeń na TV.
A w stosunku do innych firm Panasonic wypada najlepiej - ma najbardziej stabilny i niekłopotliwy soft na rynku. Wszystko zależy z której strony spojrzeć.
Bez przesady z tym "biedny", realistycznie najwięcej dobrych treści jest w Netflix, sporo kultowych produkcji w Amazon Prime - te aplikacje są wbudowane i działają na tip top. Jest Player jak ktoś lub TVN, jest youtube i kilka egzotycznych aplikacji o których istnieniu nie miałem pojęcia i nie chce mi się ich nawet odpalić. Streaming treści ze smartfona jest możliwy w aplikacji ‘Panasonic remote’ (mam na iphone, pewnie jest też dostępny odpowiednik na androidzie), telewizor jest wykrywany i można rzucić zdjęcia lub filmiki na ekran. Z YouTube na smartfonie też można zrobić sharing na ten telewizor. Szkoda tylko, że aplikacje HBO i Showmax na urządzenia mobilne nie umożliwiają streamingu na ten telewizor. Na razie nie znalazłem aplikacji, która potrafi bezprzewodowo rzucić ekran peceta na telewizor.
Niedawno testowałem Android TV ale postanowiłem zwrócić ten chiński szmelc, nie dość, że filmy wieszają się podczas odtwarzania (nieważne, czy LAN czy WiFi) to na dodatek nie wszystko można zrobić z pilota a tryb emulacji myszy komputerowej budzi politowanie zwłaszcza u kogoś, kto miał do czynienia z dopracowanym pod kątem ergonomii Apple TV.
Obraz na tym telewizorze to bajka i w życiu nie zamieniłbym go na Samsunga lub LG z powodu kilku więcej aplikacji, których wsparcie wcale nie jest gwarantowane przez producenta TV. Przy mojej kombinacji sprzętu (tuner sat na Linux z IPTV i max pakiet NC+) mam aż nadmiar kanałów i możliwości pobierania treści. Czego nie mam, to czasu, aby z tych atrakcji korzystać
Ja kupiłem TV z tego wątku za 3,6k w Saturnie (wersja bez tunera sat ale to to samo) a Bravia o której piszesz ogólnie chodzi za 4900-5000 w sieciach RTV no i sa jakieś sklepy 'no name' na ceneo gdzie masz za 4600-4700. Jesteś z jakiegoś dużego miasta to przejedź się na dużą ekspozycję w jakimś sklepie i pooglądaj. W mojej ocenie Sony jest w Polsce przereklamowane, jakoś nigdy mnie obraz z ich TV nie zachwycił (w sklepach najbardziej mi pasowaly Panasonic i LG, mniej Samsung bo ich niektóre modele miałay takie nienaturalne kolory ale może to była kwestia ekspozycji i losowych ustawień). Ale to to subiektywna ocena. Za ok. 5 tys. zł masz też https://www.ceneo.pl/51033501#tab=reviews ale nie patrzyłem na specyfikację zbyt dokładnie.
No właśnie odbiornik (tuner) sat na pokładzie telewizora JEST potrzebny, jeśli chcesz używać moduł od nc+. Bez wbudowanego tunera sat ten moduł jest praktycznie bezużyteczny.Rozumiem ze do obu wersji Panasa karte CI do nc+ wpiac mozna? I odbiornik sat jak w ex703 potrzebny mi do tego nie jest, dobrze rozumiem?
Nie wiem jak w tym modelu, ale w moim 5-cio letnim DT60 można wybrać tryb skanowania "CYFRA+/nc+" . Przy czym - o ile pamiętam, bo robiłem dawno - wybór/zmiana trybu skanowania jest możliwy tylko tuż po resecie telewizora do ustawień fabrycznych.Podłączyłem moduł CI+ NC+ do TV Panasonic 50EX780 aby skorzystać z oferty na mundial w 4K >
Może ktoś wie jak ustawić skanowanie tunera sat. aby wyszukał pakiet wszystkich kanałów NC+ a nie całą sieczkę ponad 2 tyś kanałów zupełnie nie potrzebnych.
No właśnie odbiornik (tuner) sat na pokładzie telewizora JEST potrzebny, jeśli chcesz używać moduł od nc+. Bez wbudowanego tunera sat ten moduł jest praktycznie bezużyteczny.
Nie wiem jak w tym modelu, ale w moim 5-cio letnim DT60 można wybrać tryb skanowania "CYFRA+/nc+" . Przy czym - o ile pamiętam, bo robiłem dawno - wybór/zmiana trybu skanowania jest możliwy tylko tuż po resecie telewizora do ustawień fabrycznych.
P.S. Tak to u mnie wygląda
https://drive.google.com/file/d/0B-mt8zKqRWIFdkhQYUNNY1ZCWGc/view?usp=sharing
dzięki bardzo za wsparcie. przy 65" różnica w wersji 700 a 703 jest dokładnie 1tyś pln... wydaje mi się że trochę sporo.... czy nie lepiej wtedy kupić osobny odbiornik sat?