Wymienisz - możesz trafić na taki sam, lepszy bądź też jeszcze gorszy. Dopłacisz do Oleda - możesz mieć banding, możesz nie mieć dobrej płynności, możesz trafić na badpiksele czy inne niespodzianki, może Ci brakować jasności panelu. Oledy choć generują genialną czerń i kontrast, też nie są pozbawione wad. Dopłacając nawet drugie tyle co wydałeś do leda z wyższej półki wcale nie jest powiedziane że trafisz na lepszy egzemplarz. Nawet w tych z FALD-em.
Z drugiej strony nie wymienisz - nie przekonasz się czy mogłeś trafić lepiej. Możesz sobie później pluć w brodę że nie wymieniłeś jak miałeś okazję. Naprawdę ja sam nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobił.
Jedyne w czym Ci mogę pomóc to jak się dziś ściemni zrobię zdjęcie jak to wygląda u mnie. Porównasz, pogłówkujesz, zobaczysz czy jest lepiej czy gorzej niż u Ciebie, może będzie łatwiej podjąć decyzję zostawiać czy wymieniać.
Z drugiej strony nie wymienisz - nie przekonasz się czy mogłeś trafić lepiej. Możesz sobie później pluć w brodę że nie wymieniłeś jak miałeś okazję. Naprawdę ja sam nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobił.
Jedyne w czym Ci mogę pomóc to jak się dziś ściemni zrobię zdjęcie jak to wygląda u mnie. Porównasz, pogłówkujesz, zobaczysz czy jest lepiej czy gorzej niż u Ciebie, może będzie łatwiej podjąć decyzję zostawiać czy wymieniać.