I do mnie dziś dotarł.
Tak na szybko pierwsze wrażenia - porównanie z Sony KDL - 40HX750
Obraz na Sony bardziej ostry jeśli chodzi o kablówkę zarówno w HD jak i SD
4K - no tutaj nie mogę porównać bo Sony to tylko FullHD, ale tak na gorąco - nie ma się do czego przyczepić, kolory, kontrast, ostrość, ruch - bez najmniejszych uwag
Smart - no jakiś jest. I w zasadzie tyle. Szybkość jak najbardziej zadowalająca, nic się nie zacina, nie wiesza, YouTube i Netflix działają bez zarzutu. Sklep - mogłoby go nie być. Przeglądarka - nie udało mi się z niej odpalić ani Showmaxa, ani CDA. Jednym słowem do użytku z tego smarta praktycznie nadają się 4 aplikacje: YT, Netflix, Player i Ipla. Jak ktoś potrzebuje więcej nieodzowny będzie box.
Odwzorowanie ruchu jest nadzwyczaj płynne. Poza tym nawet z włączonym upłynniaczem na max nie udało mi się zauważyć efektu teatru. Tu duży plus.
HDR - no niestety, nie udało mi się zauważyć tego efektu.
Mnogość ustawień obrazu. Ale to chyba w dzisiejszych TV norma.
Dźwięk - tutaj w porównaniu z Sony jest o całą klasę wyżej. Jest i bas. Oczywiście nie jest to to samo co z KD czy ze stereo, ale w moim przypadku bez soundbara jak najbardziej można się obyć. Do seansów i tak podłącze swoje stereo, do normalnego oglądania TV zamontowane głośniki całkowicie dają radę.
Pilot intuicyjny, nie widzę minusów.
Bandingu nie zauważyłem. Podświetlenie lepsze i równiejsze niż w Sony, no ale poprzednik ma już swoje lata. Żadnych wycieków światła, żadnych niedoświetlonych rogów czy innych stref. Zauważyłem za to lekki efekt DSE w lewej dolnej części ekranu, dający się zauważyć tylko na planszach testowych. Jest on nikły, ale bez wątpienia istnieje.
Żadnych bad pixeli.
Podsumowując, brakuje mi tej ostrości z Sony na kablówce. Zwalam tutaj winę na sygnał bo na 4k jest miodzio. W SOny również na plus był fakt iż matryca nie była tak błyszcząca.
Jak ochłonę i zapoznam się bliżej z nowym nabytkiem postaram się jeszcze wrażeniami podzielić.