Dla mnie najważniejszy jest zawsze obraz , ale dla kupujących wszystko jest ważne. Jak nie odbiera YT np. Panasonicu sprzed 4 lat - to się denerwują i to bardzo.
Hm, akurat posiadam Panasa sprzed 4 lat, a właściwie licząc "rocznikowo" nawet 5-ciu (model z 2013) i jakoś wciąż odbiera YT i parę innych aplikacji. Szału może nie ma, ale Player, Ipla i parę innych jest, włącznie z Netflix. Dla mnie i tak w multimediach najważniejsza jest obsługa DLNA, gdyż sporo materiałów streamuję w ten sposób z domowego NAS. Poza tym jest obsługa DTS, jest bluetooth, screenmirroring, PIP, itp. Z plików video które "przypełzną" różnymi drogami naprawdę rzadko zdarza się, aby któregoś nie odtworzył, a JPG-a jeszcze natrafiłem. Rzecz jasna tv nie czyta formatów 4k, ale to chyba oczywistość w sprzęcie full-HD z tamtego okresu.
Fakt faktem nie był to podówczas najtańszy model, ale też i nie extra-topowy. Czasem moim zdaniem trzeba trochę szczęścia, żeby w danym momencie nawet płacąc trochę więcej "wstrzelić" się z technologiami, żeby nie stały się wkrótce przestarzałe, nie wspierane, itp. Mnie się udało, takie mam przynajmniej odczucia. Mimo upływu kilku lat większość funkcji wciąż działa, obywam się bez przystawki, mediaboxa (aczkolwiek nie zapieram się, że kiedyś nie kupię).
Przychodzi sąsiad chcą mu pokazać film na YT a tu lipa...
YT można streamować do telewizora ze smartfona przez DLNA np. za pomocą Web Video Caster czy Tubio (nawet starszy model tv, skoro miał jakieś funkcje sieciowe, raczej miał już na pokładzie także DLNA). Substytut może trochę w użyciu nie najprostszy/najwygodniejszy, ale kto wie, może na sąsiedzie zrobi większe wrażenie, niż odpalenie YT z natywnej apki w telewizorze, czy donglu
Napisał tomaszeklolek
Kiki a jakie firmy czytaja dts bez problemu i przesylaja wyjsciem cyfrowym dzwiek 5.1?
Kiki moglbys sie wypowiedziec?
Nie wiem, nie sprawdzałem wszystkich.
Odnośnie DTS, bluetooth, itp. uważam najlepiej spojrzeć do instrukcji obsługi. Poszukać specyfikacje obsługiwanych formatów, przejrzeć opcje dostępne w menu, np. jeśli tv obsługuje BT, powinien mieć stosowne opcje parowania, itd. Instrukcje Panasów leżą tutaj
Instrukcje obsBugi