O mój boże.......a gdzie napisałem, że będę wykorzystywał kartę tylko w aparacie ?
Karty SDHC to nie tylko karty pamięci do aparatów, albo tv, to również przenośne dyski twarde do filmów, gier itp.
Canon A640 sprzęt leciwy ? Nie rozśmieszaj mnie, a co wyszło nowszego z kompaktów A650...heh z 12.1MPix matrycą ?
W swojej A640 miałem 4GB, a obecnie mam 8GB SDHC i jak tylko jakiegokolwiek sprzedawcę wcześniej pytałem o czytnik do tych kart to robili wielkie oczy, że co niby ja od nich chcę. Podejrzewam, że do dzisiaj nie wiedzą o co chodzi (być może jesteś wyjątkiem).
O moim rozumowaniu nie będziemy rozmawiać, bo nie o tym jest kwestia, ale żeby zaspokoić twoją ciekawość, to powiem ci że nie koniecznie na karcie 16GB zdjęcia się będą nadpisywać, bo jakbym chciał tylko zapisywać zdjęcia to bym takiej dużej nie kupował. Będę nagrywał filmy z max. formatem 640x480 30kl./s, a jak wiesz jako sprzedawca (tak myślę), że filmy zajmują niemało. A wyjazd niejednokrotnie za granicę kończy się albo brakiem miejsca na karcie, albo trzeba mieć przy sobie cały majdan (kilka kart SDHC, lub zgrywać co jakiś czas na DVD, a w najgorszym wypadku zainwestować w e-tanka).
Zadałem proste pytanie, czy TV pociągnie 16GB w solcie i to wszystko.
Czy jesteś mi w stanie na to pytanie odpowiedzieć ?
Czy może dalej się będziesz mądrzył ?