Witam! Po długich analizach i czekaniu na lepszą cenę
zakupuję właśnie TX-P50X10Y. Jakieś doświadczenie już jest, bo sąsiad zakupił właśnie ten TV, tylko, że w salonie.
Rzeczywiście jest spory
, w każdym razie wygląda większy niż w salonach. Jednak biorę go bo przesiadka z panasa CRT 29" powinna być konkretna. fak, faktem, że widzę, że ten TV zdominuje bardzo mój pokój, który nie jest duży (ok. 4.5x4=18m2). Z wizji lokalnej mam kilka pytań do Was:
1. Jak oceniacie hurtownię Giżycko -mieliście am jakieś problemy?
2. Obaj zauważyliśmy, że srebrna rama byłaby lepsza dla naszych pokoi -czy w Polsce są dostępne srebrne 50X? Czarna rama wielkiego TV trochę "przygnębia"
tym bardziej, że sam mam srebrn. CRT 29"
3. Podłączył to tak: Analog TV > Nagr. DVD Panas DMR-EH68 > kabel HDMI > Denon AVR-1610 > kabel HDMI > TV. Czyli TV zawsze przez DVD i AV1=HDMI. Ale jak nie włączy DVD to nie ma głosu, więc czy powinien przeciągnąć antenę z DVD do TV również? Bo już się zastanawiam jak ja to zepnę
a mam podobnie.
4. Na DVD ustawiłem mu skalowanie na 720p, bo miał 1080p -wydaje mi się, że tak jest lepiej. Czy w TV też gdzieś ustawia się skalowanie, bo nie zauważylem w ustawieniach TV.
5. Service mówi, że ma 9 h i 5 załączeń -to chyba OK
Generalnie analog TV z UPC z >. 2.5-3m jest nawet do przyjęcia, ale oczywiście nie jest takie ostre i jakby zamglone, ale o 2 nieba lepsze niż w salonach!
Jakie są Wasze ostatnie odczucia co do TX-50X10Y? Pojawiły się jakieś nowe spostrzeżenia, o których jeszcze nie pisaliście?
Pozdr