Witam witam. Mam pytanko odnośnie tematu.
Już od jakiegoś czasu rozglądam sie za telewizorami, czytam itp. i jak narazie jestem nawet bardzo nastawiony na plazme Panasonica 37 cali. Mam tylko jeden maly problem.
Bedac w Media Ekspercie przyuwazylem dwa modele, ktore mnie zainteresowaly. TX-P37X10E i TX-P37X10Y. Poczatkowo rozmawialem ze sprzedawca tylko o tym pierwszym. Oczywiscie sygnalu cyforwego podlaczyc nie moga do zadnego tv, tylko blu-ray lub dvd (i kup tu czlowieku telewizor). Zainteresowal mnie ten model, gdyz (wedlog Media Ekspertu) mial rozdzielczosc 1366 x 768. Pare danych podanych, troche brak danych. Mowie, aby Pan powiedzial mi dane, zaprasza mnie do komputera wszystko ladnie troche sie przemadzrzajac, ze jest na pewno na stronie Panasonica ten model, gdzie ja mowilem, ze nie ma bo wczesniej widzialem ten model na stronie jakiegos sklepu internetowego a na Panasonicu nie bylo go. Oczywiscie model sie nie znalazl. Pan zaraz uciekl. Ide dalej ide, a tutaj ten sam tv a obok P37X10Y, ktory wedlog nich takze ma rozdzielczosc 1366 x 768 i pytam innego sprzedawcy czym sie roznia. Okazalo sie, ze niby tylko tym, ze Y ma mpeg 4, a poprzednik mpeg 2. Jednak patrzac na strone Panasonica (niestety juz w domu) widze, ze jednak P37X10Y ma rozdzielczosc 1024 x 720. Po prostu zglupialem calkiem.
Mam do was prosbe, abyscie mi powiedzieli:
1)Jakie rozdzielczosci maja naprawde te modele
2)Czy dostane plazme Panasonica 37 cali z rozdzielczoscia 1366 x768 oraz mpeg 4 (oczywiscie chodzi o tuner cyfrowy DVBT MPEG-4)
Ewentualnie mysle nad kupnem modelu TX-P37X10E. Ta rozdzielczosc ma dla mnie wieksza wartosc niz denny tuner, gdyz poki co i tak uzywam Cyfrowy Polsat. Z gory dzieki za pomoc
.
ps. na kazdej stronie co innego ;/, co strona to rozdzielczosc xd. Na jednej nawet wyczytalem, ze P37x10Y ma mpeg-3, dobry jest