No tak, człowiek uczy się całe życie...Pawel70 napisał:Zmień odtwarzacz DVD na taki który pozwala obniżać/podnosić napisy.Mój kilkuletni Panas nie ma z tym problemów

No tak, człowiek uczy się całe życie...Pawel70 napisał:Zmień odtwarzacz DVD na taki który pozwala obniżać/podnosić napisy.Mój kilkuletni Panas nie ma z tym problemów
cukiernik napisał:Dzięki. Lecz nurtuje mnie pytanie bo z 720p?
Mam do ciebie pytanko a czy u mnie na Pionku też lepiej ustawić na 576p ? nie próbowałem i narazie nie spróbuję bo mam wszystko rozmontowane czekam na nowe meble i tv.radosuaf napisał:U mnie 1080p z Onkyo wygląda ciut ładniej, ale, niestety, przycięte są krawędzie obrazu. Przy skalowaniu przez TV ten efekt nie występuje.
DV-400V i DV-SP405 to de facto te same odtwarzacze w nieco innych obudowach. Prawdopodobnie DV-410V jest na tym samym chipie i ma te same przypadłości. W związku z tym najlepiej będzie ustawić 576p. W przypadku niektórych płyt i tak trzeba użyć overscanu (czarne krawędzie obrazu), być może wtedy da się oglądać w 1080p, ale 576p daje naprawdę MINIMALNIE gorszy statyczny obraz, różnicę widać z 0,5m przy wpatrywaniu się w ekran (a podobno ten tryb potrafi "rwać" przy dynamiczniejszych scenach, ja co prawda tego nie doświadczyłem) i nie powoduje konieczności kombinowania przy każdej płycie.broda1725 napisał:Mam do ciebie pytanko a czy u mnie na Pionku też lepiej ustawić na 576p ? nie próbowałem i narazie nie spróbuję bo mam wszystko rozmontowane czekam na nowe meble i tv.
Powiedz czy to samo dotyczy mojego dvd i Panasa X10 jaki będzie w tym miesiącu ?
Michalx19 napisał:Mam pytanie dotyczące kupna:
Nie wiem czy kupić x10e lub x10y??
Posiadam kablówkę narazie analogową od września cyfrową będą ponoć dawać set box`y ,i tu się zastanawiam czy przepłacać i kupować droższy "y"- czy ma to jakiś sens?? czy "e" i będę zadowolony. Czekam na szybkie i przekonywujące odpowiedzi(podpowiedzi).jutro rano uderzam do MM i muszę mieć już go
"y" cena po rabacie 3030pln
"e" cena po rabacie 2450pln
ps: nie zamierzam rezygnować z kabla (narazie)
Mówisz cały czas o podłączeniu przez kabel HDMI ? Czyli wnioskujesz że najlepiej skaler w dvd ustawić na 576p a reszcie zostawić tv. A nie jest przypadkiem tak że gdy idzie sygnał przez HDMI to tv już nie zajmuje się obróbką obrazu ? Oczywiście tylko gdybam, nie mam możliwości na test u siebie może za ok. tydz. może dwa. Będe miał możliwość aby naocznie sprawdzić. Choć moje oczy raczej tego nie zauważą, no chyba że jest to naprawde rzucające się w oczy.radosuaf napisał:DV-400V i DV-SP405 to de facto te same odtwarzacze w nieco innych obudowach. Prawdopodobnie DV-410V jest na tym samym chipie i ma te same przypadłości. W związku z tym najlepiej będzie ustawić 576p. W przypadku niektórych płyt i tak trzeba użyć overscanu (czarne krawędzie obrazu), być może wtedy da się oglądać w 1080p, ale 576p daje naprawdę MINIMALNIE gorszy statyczny obraz, różnicę widać z 0,5m przy wpatrywaniu się w ekran (a podobno ten tryb potrafi "rwać" przy dynamiczniejszych scenach, ja co prawda tego nie doświadczyłem) i nie powoduje konieczności kombinowania przy każdej płycie.
Doczytałem też, że podobno problemy z 576i są tylko przy wejściu HDMI, SCART i component nie są obciążone tym błędem.
Dzisiaj "bawiłem się" P50X10Y. Pierwsze, co mnie poraziło, to FATALNY poziom czerni, przynajmniej w porównaniu z moim PV80. Co prawda TV był świeżo wyjęty z kartonu, może się jeszcze dotrze. Poza tym obraz z Cyfry+ SD (Philips PVR) wygląda nieźle.
cygan napisał:Po przeliczeniu wyszło mi, że przed obniżką kosztują u Ciebie około:
3900zł "Y"
3150zł "E"
Piszesz zapewne o 37". Pamietasz/pamiętacie ile kosztowały 42" przed "promocją"? Zapomniałem wczoraj sprawdzić...![]()