Mimo, ze macie jakies racje z tymi opoznionymi testami, to wypadalo by pisac adminowi na priv albo otworzyc na to oddzielny watek. Tez chetnie bym przeczytal test, ale ludzie! ile mozna marudzic i zasmiecac watek, w ktorym inni chcieli by czytac konkretne informacje o danym TV?
Co do pierwszych wrazen z ogladania mojego 50X10 musze powiedziec, ze obraz z satelity jest lepszy niz oczekiwalem. Balem sie troche, ze w tym rozmiarze bedzie tragicznie, a jest wrecz przeciwnie. Nie mam zastrzezen - a nie mialem na razie jeszcze nawet ani czasu zeby zaopatrzyc sie w porzadne kable (mam tanie Euro podlaczone do starego D-Boxa) ani zeby poprzesuwac meble (2m odleglosci, za blisko, lekki dyskomfort z powodu duzego panela, ale obraz w porzadku, dalo by sie nawet przyzwyczaic).
Do laptopa na razie podlaczylem rowniez tylko przez Euro, efekt nie powala, ale przeniose sie na Dsub lub pozniej HDMI i oczekuje poprawy.
Powloka antyodblaskowa jest nienajgorsza. Nie mam porownania do innej, ale zaobserwowalem, ze przy bardzo jasnym swietle dziennym da sie ogladac (oczywiscie z pewnym dyskomfortem, ale inaczej na CRT czy czymkolwiek innym tez nie jest). Swiecilem dla bajeru latarka taktyczna po panelu (225 Lumenow) - i widac, ze swiatlo jest dosc efektywnie pochlaniane, nie jest to efekt szyby, tylko bardziej matowej folii.
Tryb dynamiczny jest jasniejszy i bardziej ostry niz sobie wyobrazalem. Nie mniej efektowy niz LCDeki, ktore widzialem w marketach.
Narazie nie stosuje, bo wole podocierac na trybie Movie na defaultowych ustawieniach (mam nadzieje, ze to jest forma wystarczajaca).
Dobralem sie na chwile do menu serwisowego, ale nie zauwazylem na pierwszy rzut oka nigdzie wartosci godzin pracy - oczekiwalem, ze bedzie sie to rzucalo w oczy na pierwszym panelu tego menu. Bede musial jeszcze dokladniej poszukac.
Ogolnie, zdecydowanie nie zaluje - mysle, ze za ta cene (dalem 3500,-) nie wyrwalbym nic bardziej satysfakcjonujacego.