Powiedz jakie głosniki i gdzie je podłaczyłeś.żeglarzmożna
ja podłączyłem ..Panasonic SC-PT70
z bardzo dobrym skutkiem
Powiedz jakie głosniki i gdzie je podłaczyłeś.żeglarzmożna
ja podłączyłem ..Panasonic SC-PT70
z bardzo dobrym skutkiem
Niedawno kupiłem Tx P42 X10y i wszystko byłoby ok gdyby nie zielony obraz z DVD
Na starym telewizorze jest ok.Kable Euro 3 sztuki sprawne.Dvd podpiete go Av1 czy Av2 zawsze to samo-zieloniutki obraz.
Pomaga tylko wysunięcie wtyczki na tyle ,ze gdzieś traci styk ale najmniejszy ruch kablem i na ekranie pojawia się RGB i zieleń.
Magnetowid i na Av1 i Av2 -ok
Powiedz jakie głosniki i gdzie je podłaczyłeś.żeglarz
Dzięki serdeczne PIONAJ chodziło mi o głośniki bez kina domowego.to najtańsze kino Panasa
Panasonic Polska - Oferta / Zestawy kina domowego / SC-PT70
można i po HDMI i po SCART
Jestem tu nowy.
Pewnie temat był już poruszany, ale nie mam czasu na przeglądanie wszystkich stron.
Pierwsze pytanie dotyczy:
Raz na jakieś 5 minut pojawia mi się z prawej strony taka jakby instrukcja informująca jak działa opcja Viera Line, jak podłączyć kartę SD, jak działa Eco. Jest to wkurzające - czy wiadomo jak to wyłączyć, bo w sklepie nigdy nie widziałem takiego czegoś, czyli można to wyłączyć.
Drugie pytanie dotyczy:
Co jakiś czas wyskakuje mi na dole ekranu pasek "Eco Scale" z żółtymi kropkami. O co z tym chodzi?
ponad 30, muzyka, tony niskie +9, wysokie +6
A w 2 kwestii ktoś pomoże?ponad 30, muzyka, tony niskie +9, wysokie +6
I jeszcze jedna sprawa - w instrukcji jest opcja pobierania aktualizacji oprogramowania przez tv (menu-ustawianie-system menu-aktualizacja systemu), tylko u mnie tej ostatniej zakładki nie ma. Czy coś u mnie nie tak?
???
Podłącz DVD do AV2 i w wyświetlającym się pasku wyboru wejść AV przełącz kursorem na pilocie w prawo (RGB <-> S-Video).
Telewizor ma dwa tryby pracy SKLEP i DOM.
Ustaw DOM i będzie OKI .
Po przeczytaniu zagranicznych forów zdecydowałem się wrzucić firmware fw.1215 (dedykowany do G10) do mojego X10Y (a dokładnie p42x10y). Okazało się że wszystko poszło bez problemów.Moze jest jakis nowy firmware do serii X wlaczajacy funkcjonalnosc DVB-C na polske?
Dzieki wielkie.
jest OK.
A czy ustalane było tu już na forum najlepsze ustawienia parametrów w trybie normalnym? (Kontrast, jaskrawość, kolor, ostrość).
Byłbym wdzięczny za wskazówki od doświadczonych posiadaczy X10, bo ja mam go dopiero 3 dzień
3 dni ups a docieranie tv kolega robi ?
cytaty :
Na początku docierania powinno się NA 3 GODZINKI ustawić
Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wziąłem telewizor z wystawki, czyli swoje godziny docierania odpracował już w sklepie na wystawie.
Dzięki za pomoc.
Popieram Kikiego dla uściślenia tematu to:to sprawdź na jasnym tle czy nie ma powidoków. Jeśli ktoś dobrze docierał to kłopot masz z głowy - ale raczej na sklepie to nie możliwe.
Witam po długiej przerwie. Mam prośbę do doświadczonych z TV cyfrową z satelity. Otóż 2 mies. temu zakupiłem TX-50X10 i do końca lutego mam umowę na UPC analog. Chce od nich uciec (cyfra u nich droga) i szukałem dla siebie odp. platformy.
Wiem, że króluje Nka, ale ja wcale nie stawiam na HD, wystrczy dobra SD... Wymagania: Polsat Sport, TVN, filmow nie ogladam, jakieś discovery, animal planet... Widzę, że tylko Cyfrowy Polsat jest w stanie połączyć programy Polsatu i TVNu, a może się mylę?
Pakiet familijny (38zl) kusi i do tego można dokupić np. tylko na 1 mc inne pakiety -spodobało mi sie to rozwiązanie.
Ale z drugiej strony b. źle rzeczy czytam o CP. Może Ktoś z Was pomoże w rzetelnej ocenie CP i ew. przedstawi plusy i minusy. Poza tym, czy brać od nich antenę, czy zakupić samemu z duo-blokiem? Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.
Polsat nadaje programy w najgorszej jakości więc jeśli masz dobry tv i zależy ci na dobrym obrazie to odradzam polsat