Moje opinia po użytkowaniu przez dzień 42x10:
+obraz SD jak na CRT, wyraźny i dobrze obrysowany
+naturalne, mocne kolory z e'nki, normalnie jak na CRT, nie do osiągnięcia na moim LCD ale co ciekawe kanały SD wyglądają lepiej gdy puści się sygnał 576p. E'nka słabo skaluje w porównaniu do TV, nie dodaje filtrów wyostrzających i obraz jest bardziej rozmyty.
+Pomimo rozmiaru obraz bardziej ostry niż na moim starym lcd SAMSUNGA LE"26"R41B
+grałem około 2 godzin na ps3,xboxie1, absolutnie żadnych problemów z obrazem w grach nie było, przypatrywałem się ale GG nie zauważony (splinter cell), pół widoków nie zauważyłem również w czasie tych 2 godzin a ruch w fps'ach wreszcie nie rozmazuje obrazu.
+Piłka nożna, jp, zero rozmazywania przy przesuwaniu kamerą, aż się inaczej oglądać.
-Brak czerni, troszkę lepiej niż na moim 3 letnim LCD ale nadal jest ewidentna szarość gdy się ogląda w nocy.
-Jednak ta biel (jasność?), mogła by być lepsza.
Może gdybym nie miał bardzo dobrego CRT w pokoju rodziców to bym tych 2 wad nie zauważał

. Tam gdy jest ciemno i obraz czarny to nie widać nawet ramki TV, wpływa to kosmicznie na jakość obrazu , również biel jest super. Chyba dopiero ten philips
PFL9704H był by w stanie sprostać moim wymaganiom ale cena jednak z kosmosu. Ale z zakupu jestem zadowolony bo jeśli chodzi o cenę/jakość to to ta plazma jest bezkonkurencyjna. Ten tv i tak kupiłem teraz przejściowo, za 4 lata może, jakieś 42 oled będą wreszcie do wyrwania poniżej 10 tyś.